Kemer Başkan Topaloğlu çalışmaları inceledi

Başkan Topaloğlu çalışmaları inceledi

Paylaş
Başkan Topaloğlu çalışmaları inceledi

Başkan Topaloğlu çalışmaları inceledi

KEMER, (DHA) - KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede eğitim ve altyapı çalışmaları ile yatırımlarını inceledi.
Kemer Belediyesi'nin eş zamanlı olarak yürüttüğü yağmur suyu uzaklaştırma çalışmaları devam ediyor. Aslanbucak mahallesi 242 sokakta yol, kaldırım, bordür ve yağmur suyu uzaklaştırma adına menfez çalışmaları devam ediyor. Bölgede 410 metre yağmur suyu, 500 metre bordür ve 750 metrekare kaldırım döşendi 1750 metrekare de yol ve kaplama çalışması yapıldı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Tüm mahallelerimizde olduğu gibi Aslanbucak Mahallemizdeki çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Daha modern yollar ve kaldırımlar ile olası su taşkınlarına karşı yağmur suyu hattı ve menfez çalışmalarımız devam ediyor"dedi.
SANAYİDE İMAR YOLLARI YAPIMI BAŞLADI
Kuzdere mahallesindeki sanayi sitesinde, imar yolları yapımı kapsamında çalışmalar başladı. İlk etapta 540 metre yağmur suyu gideri çalışmaları ile buna bağlı 40 yağmur suyu baca ve ızgara inşaatı tamamlandı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Kuzdere mahallemizde bulunan Yeni Sanayi Sitesi'nde Kemer Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bölgede, imar yollarımızda çalışmalarımız sürüyor. Şu anda 6000 metrekare alanın reglaji ve 250 metre uzunluğunda bordür yapım çalışmaları yapılıyor" diye konuştu.
KIŞ HAZIRLIĞI
Kemer Belediyesi'nin kış mevsimine hazırlık çalışmaları kapsamında ekipler, yağmursuyu kanalı, dere yatağında temizlik yaparak, taşkınlara tedbir alıyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Son yıllarda kış aylarında bazı bölgelerde şiddetli yağışların sel ve taşkın olaylarına sebep olduğunu görmekteyiz. Ekiplerimiz, kış öncesi oluşabilecek su baskınlarını önlemek için kanal temizliklerini yapıyor. Dere, kanal ve baca temizliklerimiz düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Önlemlerimizi alıyoruz. Kanal temizliklerini yaparak, şiddetli yağmurlarda olası su baskınlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Dere ıslah ve temizlik çalışmalarımız devam edecek" dedi.
ANAOKULU İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Arslanbucak mahallesinde yapımı süren ana okulunda inceleme yaptı. Kemer Belediyesi'nin yer tahsisi ile ilçenin tanınan turizmcilerinden Orduvar Akman ve eşi eğitimci Ülker Akman'ın katkısıyla yapılan anaokulu, 100 öğrenci kapasiteli olacak. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "İçerisinde, oyun alanları, yemekhane, mutfak, revir, idari ofisler ve çok amaçlı salonların yer alacağı Anaokulumuzun yapım çalışmaları son hızıyla devam etmektedir" diye konuştu. EĞİTİME DESTEK
Daha önce gazino olarak kullanılan ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun göreve gelmesiyle 12 derslikli bir eğitim yuvasına dönüştürülen Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezi'nde 276 öğrenci üniversiteye hazırlık kursu alıyor. Kurs merkezinde, geleceğe hazırlanan öğrencilere ücretsiz testler, soru bankası ile İngilizce kitap setleri dağıtıldı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Geçen sene burada eğitim alan 160 öğrencimizin birçoğu hayallerindeki üniversitelerine kavuştu. Bu yıl bu sayı 276 oldu. Onların eğitimlerine destek vermek adına ücretsiz kurslarımız devam ediyor" dedi. Kemer Belediyesi'nin Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezi'nde üniversiteye hazırlık kurslarının yanı sıra, ücretsiz olarak her yıl ana okulundan 8'inci sınıfa kadar öğrencilere kırtasiye yardımı, lise öğrencilerine servis imkanı ve Kemer'de ikamet eden üniversite öğrencilerine karşılıksız burs hizmeti de devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı