Antalya BDT ülkelerinin şampiyonu Kazakistan

BDT ülkelerinin şampiyonu Kazakistan

Paylaş
BDT ülkelerinin şampiyonu Kazakistan

BDT ülkelerinin şampiyonu Kazakistan

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da bu yıl 11'incisi düzenlenen ve BDT ülkelerinden 1100 öğrencinin katıldığı Uluslararası Eğitim ve Gençlik Festivali kapsamındaki bilimsel yarışmalarda, Kazakistanlı öğrenciler birinci oldu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Türkiye'deki Bilim ve Kültür Merkezi ile yine Rusya'daki devlet kuruluşu Rus Dünyası'nın desteğiyle, Uluslararası Eduant Özel Rus Okulu'nun düzenlediği 11'inci Uluslararası Eğitim ve Gençlik Festivali sona erdi. Kemer'in Göynük turizm bölgesinde gerçekleşen festivale Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Afganistan ve Pakistan'dan toplam 1100 öğrenci katıldı. 28 Ekim'de başlayan ve 2 Kasım günü sona eren festival kapsamında BDT ülkeleriyle Afganistan ve Pakistan'dan gelen öğrenciler, Rusça, İngilizce dil, matematik, fen bilimleri gibi yarışmaların yanı sıra futbol, hentbol, satranç gibi sportif yarışmalarda mücadele etti. Rusya ve BDT ülkelerinde okulların ara tatil olduğu döneme denk gelen festivale katılan misafir öğrenciler için Perge, Phaselis gibi antik kentlerin yanı sıra, Antalya Arkeoloji Müzesi, Antalya Akvaryum, Kaleiçi, Land Of Legends gibi alanlara da geziler düzenlendi.

Festival kapsamında gerçekleştirilen tüm yarışmalarda genel klasmanda Kazakistanlı öğrencilerden oluşan grup birinci oldu. Matematik dalında ise Rusya Kemerovo'dan gelen öğrenciler birinci oldu. Festivalde 600'e yakın öğrenci çeşitli kategorilerde ödüllendirildi. Yurtdışından gelen öğrencilere Türk bayraklı tişörtler armağan edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı