Antalya Beton yol uygulaması Avsallar'dan start aldı

Beton yol uygulaması Avsallar'dan start aldı

Paylaş
Beton yol uygulaması Avsallar'dan start aldı

Beton yol uygulaması Avsallar'dan start aldı

ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi, özellikle Avrupa ülkelerinde uygulanan Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) yol uygulamasını yol ve caddelerde uygulamaya başladı. Alanya Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Avsallar Konak Caddesi'nde çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, uygulamanın ihtiyaç duyulan caddelerde devam edeceğini söyledi.

İlk olarak Büyükhasbahçe Mahallesi Arıkan Yılmaz Dim Okulu ile Bektaş Mahallesi'nde bulunan Hamit Özçelik İlk ve Ortaokulu'nun bahçesinde gerçekleştiren SSB yol uygulamasının başarılı sonuçlar vermesinin ardından yol ve caddelerde de uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda ilk olarak Avsallar Mahallesi'nde Konak Caddesi'nde 1300 metre beton yol çalışmasına başlandı. Modern Asfalt Plenti ile serilen SSB beton fıskiyeli araçlarla ıslatılarak silindir yardımıyla sıkıştırılıp beton yol halini alıyor.

BAŞKAN YÜCEL: AZ MALİYETLİ UZUN ÖMÜRLÜ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Konak Caddesi'nde sürdürülen beton yol çalışmasını inceleyerek Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut'tan gelinen son aşama hakkında bilgi aldı. Başkan Yücel'e kentte misafiri olan Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak da eşlik etti. Yaklaşık iki saat boyunca ekiplerin çalışmasını izleyen Başkan Yücel, beton yol uygulamasının aşamaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı. İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şu bilgileri verdi:

"SSB yol uygulamasını ilk defa Antalya bölgesinde bir ilk olarak biz hayata geçiriyoruz. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz SSB beton tekniği maliyetinden dayanıklılığına kadar pek çok avantaj sağlıyor. Asfalt, parke gibi diğer kaplama ürünlerine göre hem az maliyetli hem de daha uzun ömürlü bir sistem. Bu uygulamayı diğer yol ve caddelerimizde devam ettirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı