Demre Bisiklet üstünde Likya gezisi

Bisiklet üstünde Likya gezisi

Paylaş
Bisiklet üstünde Likya gezisi

Bisiklet üstünde Likya gezisi

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANKARA'da özel bir kurumda bilgisayar mühendisi olarak çalışan Mehmet Bursalı (35), bisiklet üstünde Likya antik kentlerini geziyor. Mehmet Bursalı, bisikletin tarih ve doğa gezisi için en ideal ulaşım aracı olduğunu göstermek için yollara düştüğünü söyledi.

Batı Ankara Bisiklet Grubu üyesi olan Mehmet Bursalı, otobüsle bisikletini alarak Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Fethiye'den Antalya'ya kadar sürecek olan bir haftalık bisiklet yolculuğunu başlayan Bursalı, 'Likya Tarih Turu' adını verdiği gezisinin dördüncü gününde Antalya'nın Demre ilçesine geldi. Bisikletiyle günde ortalama 70 kilometre yol alan Bursalı, bir haftada 400 kilometre yol yapacak.

Mehmet Bursalı, "Fethiye'den yola çıkarak Saklıkent, Xanthos Antik Kenti ve Patara Antik Kenti'ni gezdim. Gece Patara'da kamp yaptım. Ardından Kaş ve çevresindeki antik kentleri gezdim. Kaş'tan Kekova'ya geçtim. Kekova'da Simena Antik Kenti'ni, Theimussa Antik Kenti'ni gezdim oradan Demre'ye geçtim. Demre'de Sura, Myra ve Andriake antik kentlerini, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdim. İki gece Kekova ve Demre'de kamp yapacağım. Olimpos'a geçerek Olimpos Antik Kenti'ni, Çıralı'daki Likya'nın sönmeyen ateşini, Phaselis Antik Kenti'ni gezeceğim. Antalya'dan otobüsle Ankara'ya döneceğim" dedi.

Geçen yıl da Didim ve Fethiye arasında bisiklet turu yaptığını anlatan Mehmet Bursalı, "Amacım öncelikle bisikletin çok özel bir ulaşım ve gezi aracı olduğunu göstermek. Likya Yolu'nu bisikletle gezerek, Likya tarihini incelemek ve görmek. Günlerimin büyük bölümünü antik kentleri ve doğayı gezmeye, incelemeye ayırıyorum. İnsanlar şunu bilmeli; bisiklet üstünde tarih ve doğayı keşfetmek çok farklı. Yolda çok farklı ve çok sayıda insan tanıyorsunuz. Anadolu insanının birçok yerde kaybolmuş değerleriyle buluşuyorsunuz. Herkes bana bir şeyler ikram etmek, hatta geceyi geçirmem için evine davet yarışı yapıyor. Bölgede Anadolu konukseverliği capcanlı yaşıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı