Bucak Bucak Ziraat Odası'nın gübreleri denetlendi

Bucak Ziraat Odası'nın gübreleri denetlendi

Paylaş
Bucak Ziraat Odası'nın gübreleri denetlendi

Bucak Ziraat Odası'nın gübreleri denetlendi

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BUCAK Ziraat Odası tarafından satışı yapılan kimyasal gübrelerin kalite standartlarına uygunluğuna denetlendi.
Bucak Ziraat Odası bünyesinde satışı yapılan kimyasal gübrelerin kalite standartlarına uygunluğuna yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli olarak denetim gerçekleştirildi. Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, "Göreve geldiğimiz günden bu tarafa çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmeye yönelik faaliyetlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Üretim yapan çiftçilerimizin maliyetlerini düşürmeyi, kaliteli ürünü uygun fiyatla pazarlama ilkesiyle benimsiyoruz. Bu bağlamda pazarlamasını ve satışını yaptığımız ürünlerimizin her zaman arkasında duruyoruz. Buna yönelik kalite kontrollerini, kalite standart uyumu, içerik yönünden uygunluğu gibi birçok hususta üretim ve üretici adına somut adımlar atıyoruz. Bugün bunlardan birisi de Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gübre numunelerinin alınmasıdır. Gübrelerden alınan numuneler analize tabi tutulacaktır. Böylelikle gübrelerimiz içerik açısından uyumu yeniden tescillenmiş olacaktır. Bu tür uygulamalar mutlak suretle üretimin devamlılığı ve üreticinin hak ve menfaatlerinin korunmasına yöneliktir" dedi.
Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, "Bizler bu kurumda üretim yapan çiftçimizin temsilcisi olduğumuzun bilinciyle her zaman çiftçilerimizin bağlı olduğu Bucak Ziraat Odası Başkanlığı'nın satışa sunduğu gübreleri, ürünlerin her zaman arkasındayız. Üreticilerimiz gönül rahatlığıyla kaliteli ürünü uygun fiyatla Bucak Ziraat Odası'ndan temin edebilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı