Bursa Bursa Arap turist bekliyor

Bursa Arap turist bekliyor

Paylaş
Bursa Arap turist bekliyor

Bursa’nın turist almaya başlayacağını söyleyen turizmciler, beklentinin Araplar olduğunu dile getiriyorlar. Sonbaharda hareketlilik yaşanabileceği öngörüsünde bulunan turizmciler, geçen yıl yaşanan hataların tekrarlanmamasını istiyorlar. Zor günler geçirdiklerini söyleyen turizmciler, bu süreç aşılana kadar ihtiyaçları giderecek destek beklediklerini ifade ediyorlar.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konseyi Başkanı Sibel Cura Ölçüoğlu, yurtdışından
Türkiye’ye gelişlerin başladığını belirterek, Bursa için özellikle hedef kitlenin Arap turistler olduğuna dikkat çekti. Körfez ülkelerinden gelişleri takip ettiğini söyleyen Ölçüoğlu, “Avrupalı çok fazla Bursa’ya gelemeyecek zaten. Onlar daha çok Antalya Bölgesi ile ilgileniyorlar. Avrupalılar’dan çok büyük beklenti yok. Uçaklar da başlıyor. Bursa, bu yönde turist almaya başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

BEKLENTİMİZ EYLÜL, EKİM AYLARI

Yenişehir Havaalanı’nın çalışmaya başladığını hatırlatan Ölçüoğlu, “Temmuz ayında yaklaşık 15 günlük süre tatil. İşin doğrusu Temmuz’da yurt içinde fazla hareketlilik görmüyorum. Ama Eylül ve Ekim’den sonra yine hedefimiz olan yurt içinde hareketlilik ve Bursa’ya gelinmesi… Gaziantepliler’in, civar şehirlerden termal, Uludağ, gastronomi için Bursa’ya gelişleri bekliyorum. Okullar kapandı. Uzun zamandır aileler, memleketlerine gidemedi. Öyle bir hareketlilik olacak” dedi.

HERKES AYNI KEFEDE DEĞİL

Turizm şirketleri için desteklerin yeterli olmadığını söyleyen Ölçüoğlu, “Kısa çalışma ödeneği bitecek. Uzatması da gelmedi. Turizm için maalesef daha çok Antalya’daki otel işletmeleri veya oradaki acentalar görüldü. Bizim gibi yurt içi uçak bileti, vize hizmeti veren acentaların işleri henüz açılmadı. Onlar için kısa çalışma ödeneği gerekli olmasına rağmen, Ruslar’ın veya Avrupalılar’ın geliyor olması, turizmi kurtardı gözüyle bakılıyor. Turizm o kadar geniş bir yelpaze ki aslında diğer tarafta hala sıkıntılar devam ediyor. Yurt dışı uçuşlar başladı ama Türkler hala gidemiyor. Dolayısıyla yurt dışı uçak bileti, yurt dışı otel, fuar rezervasyonu yapanların sıkıntıları devam ediyor. Kısa çalışma ödeneğinin uzamaması büyük sıkıntı. Türkiye’de turizm deniz, kum, güneş ve gelen Avrupalılar, Ruslar olarak görülüyor. Turizm içindeki çeşitliliğin ayrıştırılması gerekiyor. Herkes aynı kefede değerlendirilmemeli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HATALAR TEKRARLANMAMASIN

Aşılamanın devam etmesini beklediklerini dile getiren Ölçüoğlu, “Geçen sene yapılan hataların tekrarlanmamasını diliyorum. Aşısız, kontrolsüz şekilde sadece turist gelsin diye kapılarımızı açmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. O kontrollerin sıkı şekilde devam etmesi gerekiyor. Bazı ülkelerde yasaklar var. Diğer taraftan delta varyantından bahsediliyor” dedi.

DIŞARDAN GELECEKLER AÇISINDAN BURSA CAZİP GÖRÜNÜYOR

Turizm Rehberleri Derneği Başkanı Denizhan Sezgin, yeni dönemden beklentilerinin pozitif yönde olduğunu açıkladı. Turizmde hareketlenmenin olacağını ifade eden Sezgin, “Bursa’nın turist mevsimi her ne kadar geçse de insanlar uzun zamandır turistik seyahat yapmadıkları için bir beklenti var. Dışardan gelecekler açısından Bursa cazip görünüyor. Bu nedenle bir hareketlenme olacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

REHBERLER HAZIR

Yurt dışında bazı yerlerin hala kapalı olduğunu hatırlatan Sezgin, “Ancak özellikle Ortadoğu’dan bayağı turist geleceğini tahmin ediyorum. Özellikle ilk 15 gün içinde hareketlenme olacağını tahmin ediyorum. Yurtiçi turizmde de bir hareketlenme olacak. Bizler rehberler olarak hazırız. Herkes aşı olmuş durumda. Herkesi güzel şekilde ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

YAZ DÖNEMİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Turizm rehberleri olarak yeterli destek görmediklerini dile getiren Sezgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra ilgili kurumlarla konuyla ilgili görüştüklerini belirterek, “15 ayda pandemiden dolayı birçok arkadaşımız zor zamanlar geçirdi. Gelirleri yoksa iş yapamadılar. Büyük sıkıntıları var. Beklentimiz ya bize hibe desteği ya da faizsiz kredi verilmesini yönünde. Bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. 2-3 ay yaz dönemini geçirecek şekilde olursa uygun olabilir. Çünkü yazdan sonra hareketlenme, normalleşme süreci olacağına inanıyorum. Turlar düzene girecek, haftalık ve aylık turlar olacağı için meslektaşlarımız sıkıntı yaşamayacaklar. Bu 2-3 aylık dönem için ihtiyaç giderici bir destek olması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı