Merkez Bursa Barosu: Bu yıl Türkiye’de 350 kadın öldürüldü

Bursa Barosu: Bu yıl Türkiye’de 350 kadın öldürüldü

Paylaş
Bursa Barosu: Bu yıl Türkiye’de 350 kadın öldürüldü

Bursa Barosu: Bu yıl Türkiye’de 350 kadın öldürüldü

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Müjde Kaya, resmi olmayan verilere göre sadece bu yıl Türkiye'de 350 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolasıyla basın açıklaması düzenlendi. Bursa Barosu'nda düzenlenen ve çok sayıda avukatın hazır bulunduğu toplantıda açıklama yapan Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Müjde Kaya, hukukçular olarak, kadının fiziksel bütünlüğüne, bireysel özgürlüğüne, temel insan haklarına yönelik her türlü şiddeti, “kadına yönelik şiddet” olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Kadınların; aile içinde, işyerinde, sokakta, otobüste, okulda taciz ve şiddete maruz kaldığını ve bu sayının her geçen gün arttığını belirten Kaya, sadece bu yıl içinde Türkiye'de 350 kadının öldürüldüğünü belirtti. Kaya, kadına şiddetin önlenebilmesi için, öncelikle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ciddi bir sorun olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekip, sürdürülebilir mücadele planı hazırlanmasını istedi. Avukat Kaya, İstanbul Sözleşmesi olarak adlandırılan sözleşmenin, yeniden yürürlüğe konulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı