Merkez Bursa'da aile aile hekimlerinde Biontech aşısı olabilecek

Bursa'da aile aile hekimlerinde Biontech aşısı olabilecek

Paylaş
Bursa'da aile aile hekimlerinde Biontech aşısı olabilecek

Bursa'da aile aile hekimlerinde Biontech aşısı olabilecek

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA İl Sağlık Müdürlüğü, Kovid-19’la mücadele kapsamında, sırası gelenlerin devlet hastanelerinin yanı sıra 520 aile hekimliğinde, Biontech aşısı olabileceğini açıkladı.

Basın açıklaması yapan Bursa İl Sağılık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda, aile hekimliği birimlerinde Biontech aşısı uygulamasının başlaması için sürdürdükleri altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Aşı uygulamasının peyderpey yapıldığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz, "Aşı lojistiğindeki önemli etkenlerden biri, aşının, üretimden hastaya enjekte edildiği süreçteki soğuk zincir kurallarına uyulmasıdır. Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse İl Müdürlüğümüz bu konuda oldukça tecrübeli." dedi.

Biontech aşısının, dağ ilçesi olan Keles, Harmancık ve Büyükorhan entegre ilçe devlet hastaneleri dahil olmak üzere, tüm devlet hastanelerinde yapıldığını açıklayan

Dr.Yavuzyılmaz, “Amacımız en kısa zamanda sırası gelen vatandaşlarımızı aşılamak. Nitekim 520 aile hekimliği biriminden vatandaşlarımız MHRS veya 182 No’lu telefondan randevularını alarak aşılarını yaptırabilirler. Bunun yanı sıra Üniversite hastanesi ve özel hastanelerimizde de Biontech aşısı uygulanmaya başlandı. Toplumsal bağışıklığın oluşması için aşı çok önemli. Günlük aşılama kapasitemiz yüksek. Gerekirse kapasitemizi rahatlıkla 30-40 bine kadar çıkarabiliriz. Aşı hakkı olan vatandaşlarımızı vakit geçirmeden aşı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Bu arada vatandaşlar, evlerine yakın olan Aile Hekimliklerinde de aşı olmalarının, pandemi sürecinde önemli bir hizmet olduğunu söylediler..

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı