Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde mera protokolü imzalandı

Büyükşehir Belediyesi’nde mera protokolü imzalandı

Paylaş
Büyükşehir Belediyesi’nde mera protokolü imzalandı

Büyükşehir Belediyesi’nde mera protokolü imzalandı

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında tahrip edilen mera alanlarının üretime kazandırılması için protokol imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mera alanları ile kırsal kalkınmaya destek amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ile bir araya geldi. Toplantıda ne şekilde bozulmuş oldukları belli olmayan alanların Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilerek, üzerine toprak doldurulup tohum ekildikten sonra üreticilerin hizmetine sunulmasına yönelik protokol imzalandı. Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, “Amacımız tahrip edilmiş olan mera alanlarını yeniden hayata kazandırmak. Gerçekten Kayseri’miz için bir değer olan toprakları aktif hale getirmek amacıyla gerek oradaki dolgu, gerekse üzerindeki nebati toprak oluşturmak suretiyle mera haline dönüştürüp, daha sonra Tarım İl Müdürlüğümüze teslim etme yönünde protokol imzalıyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum” diye konuştu.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ise, “Sayın başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu proje Türkiye’de belki de ilk proje olacak. Daha önce kimlerin, nerede, nasıl bozmuş oldukları belli olmayan alanlarda belediye sorumluluk üstlenerek bu alanların tamamının doldurulup, üzerine toprak ve tohum ekildikten sonra üreticilerimizin hizmetine sunmuş olacak" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı