Merkez Büyükşehir çiçek üreterek tasarruf ediyor

Büyükşehir çiçek üreterek tasarruf ediyor

Paylaş
Büyükşehir çiçek üreterek tasarruf ediyor

Büyükşehir çiçek üreterek tasarruf ediyor

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de birçok alanda uyguladığı tasarruf tedbirleriyle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde çiçek üreterek, maliyetleri yarı yarıya düşürdü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla uygulanan tasarruf tedbirleri, her biriminde hayata geçiriliyor. Bu çerçevede hareket eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı da kent estetiği malzemelerinin üretimine hız verdi. Ürettiği kent mobilyalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda bitki ve çiçek üretimine başlayan Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede büyük bir başarıya imza atarak, maliyetleri yüzde 50 düşürdü. Gelecek aylarda çiçek üretimiyle elde edilen tasarrufun yüzde 80’e ulaşması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla ürettiği Ruellya gibi birçok çiçek ve bitki türü Mersinliler’e rengarenk bir şölen sunuyor. Mor rengiyle Mersin caddelerini bezeyen Ruellya çiçeğinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda birçok bitki türünün üretimi de devam ediyor.
İrisina (İresine), Kufea (Cuphea Hyssopifolia), Mor Telgraf (Tradescantia Pallida), Biberiye (Rosmarinus Officinalis), Boylu Zakkum (Nerium Oleander) gibi çalı ve çiçek türlerinin de üretimini yapan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarında da verimli sonuçlar elde ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı