Antalya Büyükşehir hizmetlerinde 2 bin 319 kadın çalışıyor

Büyükşehir hizmetlerinde 2 bin 319 kadın çalışıyor

Paylaş
Büyükşehir hizmetlerinde 2 bin 319 kadın çalışıyor

Büyükşehir hizmetlerinde 2 bin 319 kadın çalışıyor

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hizmetlerinde en büyük destekçilerinin kadın personel olduğunu söyledi, "Eğitimde, iş hayatında ve yaşamın her alanında kadınlar eşittir" dedi. Belediyede genel sekreterlik dahil 29 kadın yönetici görev alırken, farklı birimlerde 2 bin 319 kadın personel çalışıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'yı geliştiren ve Antalyalıyı mutlu eden projelerini kadın çalışanları ile birlikte gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Cansel Tuncer başta olmak üzere yönetim kadrosunda 29 kadın yönetici yer alırken, vatmanlıktan, itfaiye erliğine, güvenlik görevlisinden, otobüs şoförlüğüne her kademede 2 bin 319 kadın personel görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin üst yönetiminde, 1 genel sekreter, 1 başkan danışmanı, 8 kadın daire başkanı, 18 kadın şube müdürü ile bir belediye şirketi yönetim kurulu başkanı görev alıyor.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadınların emeğine ve fikirlerine büyük önem verdiklerini belirterek, belediyenin en önemli makamlarını kadınlara emanet ettiklerini söyledi. Başkan Böcek, kadın çalışanları dahil tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadınlar için özel projeler üreterek pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Başkan Böcek, "Özellikle kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda acil eylem planı imzalayan ilk büyükşehir belediyesi olduk. Protokol çerçevesinde kadınlara yönelik birçok çalışma gerçekleştirdik. Kadınların akşam geç saatlerde otobüs durakları dışında evlerine yakın en uygun noktada indirilmesi konusunda UKOME kararı alarak, uygulamaya başladık" dedi.

CAHİDE SONKU ÖDÜLÜ

Öze dönüş temasıyla gerçekleştirilen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema ve eğlence sektöründe yaşanan cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken 5050×2020 hareketine destek olduklarını da vurgulayan Başkan Böcek, "Ayrıca, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sektördeki kadın emeğini görünür kılmak amacıyla, 50 bin TL para destekli Cahide Sonku Ödülü'nü başlattık. Antalya Barosu işbirliğiyle toplumsal cinsiyet eğitimi veriyoruz" dedi.

KADIN ÜRETİMİNE DESTEK

Başkan Böcek, kadın üretimine destek olduklarını, kadınlar için örgü bebek atölyesi açtıklarını vurguladı, "Kadınlarımız hem hobi sahibi oluyor hem de el emeği ürünlerini satarak bütçelerine katkı sağlıyor. Kadın kooperatiflerini destekliyoruz. BAKA'dan kazandığımız hibe destekli projemiz ile Korkuteli'nde kadınların üretimine ve ürünlerini pazarlamasına destek olacağız. Bu modeli tüm ilçelere yayacağız" diye konuştu.

TOPLUMUN TEMELİ KADINDIR

Spor kursları, el sanatları, meslek kursları ile ev ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için stantlar, çocukları için kreşler açtıklarını belirten Başkan Böcek, danışmanlık hizmeti de verildiğini söyledi. Toplu ulaşımda da kadın sürücülerin görev aldığını, 8 kadın otobüs şoförü ve vatmanımız Antalyalı'ya hizmet verdiğini belirten Başkan Böcek, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır. Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözünü hatırlatıp, "Kadınlar bir toplumun temelidir. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her geçen yıl artıyor. Bunun önüne geçebilmek için ise bir birimizi sevmeyi yeniden öğrenmemiz gerekiyor. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sürdürmesinin mümkün değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı