Demre Çanakkale Gezici Müzesi Demre'de

Çanakkale Gezici Müzesi Demre'de

Paylaş
Çanakkale Gezici Müzesi Demre'de

Çanakkale Gezici Müzesi Demre'de

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - TÜRKİYE'yi gezerek Çanakkale Savaşları'nı yeni kuşaklara anlatan 'Çanakkale Gezici Müzesi', Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

Çanakkale Gezici Müzesi'nin Demre'ye gelişi dolayısıyla Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda açılış töreni düzenlendi. Açılışa Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Benli, Belediye Kültür Müdürvekili Yusuf Ülker, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Çetinkaya, Çanakkale Gezici Müzesi Yöneticisi Cengiz Yürükaslan, belediye meclisi üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Müzik öğretmeni Öznur Özaslan yönetiminde hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Müze yöneticisi Cengiz Yürükaslan, müze hakkında bilgi verdi. Yürükaslan, "10 yıldan bu yana Türkiye'yi adım adım dolaşarak, Çanakkale ruhunu, Türk ulusunun kahramanlığını, yazdığı Çanakkale destanını, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolu anlatmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 20 milyon öğrenci ve vatandaşa ulaştık. Çanakkale'ye gidemeyenlere, Çanakkale'yi getirdik. Müzemizde Çanakkale'yi anlatan 104 yıllık orijinal 1000 obje var" dedi.

Kaymakam Murat Uz, "Evet bir destan ayağımıza kadar geldi. Burada bir tarih, bir ulusun kahramanlık destanı anlatılıyor. İlçemizdeki her öğrenci, her vatandaş bu müzeyi görmeli" diye konuştu. Kaymakam UZ, bir plan dahilinde ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamının müzeyi gezeceğini söyledi.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi. Müze yetkilisi Cengiz Yürükaslan, önce açılışa katılanlara müzeyi gezdirdi ve objeleri tek tek tanıttı. Ardından Çanakkale Gezici Müzesi okullarından planlı olarak gelen öğrencilerin ve vatandaşların ziyaretine açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı