Bucak Çiftçilere hibe destekleri anlatıldı

Çiftçilere hibe destekleri anlatıldı

Paylaş
Çiftçilere hibe destekleri anlatıldı

Çiftçilere hibe destekleri anlatıldı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde çiftçilere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe destekleri hakkında bilgi verildi.
Burdur TKDK tarafından 13'üncü etap kapsamında yüzde 50 hibe destekleri hakkındaki bilgilendirme toplantısı Bucak Ziraat Odası'nda yapıldı. Toplantıya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Gönenç, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve çiftçiler katıldı.
Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, kırsalda kalkınmanın yolu tarımdan geçtiğini, Bucak ve köylerinde seracılık yatırımına ağırlık verilmesini istedi.
Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Gönenç, bir dekar sera yapımının maliyetinin 60- 70 bin TL civarında oluğunu, seracılığın Bucak'ta bilinmediği için değil, bilinmesine rağmen yeterli para ya da kredi alınamadığı için yapılmadığını söyledi.
Daha sonra Burdur Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden ziraat mühendisi Veli Peksüslü tarafından tarımsal ekipmanların alım desteklemeleri, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı, tarım detaylı yatırımların desteklenmesi konusunda hakkında bilgiler aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı