Merkez Çukurova GİAD Başkanı Sakarya’dan yerli otomobil değerlendirmesi

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya’dan yerli otomobil değerlendirmesi

Paylaş
Çukurova GİAD Başkanı Sakarya’dan yerli otomobil değerlendirmesi

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya’dan yerli otomobil değerlendirmesi

ADANA, (DHA)- ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Yerli otomobil, şık ve modern bir tasarıma sahip, teknolojisiyle büyük beğendi uyandırdığı gibi elektrikli olmasıyla çevreye duyarlılığı ve karbon salınımı açısından da büyük önem taşıyor" dedi.
2017 yılında yerli otomobil yatırımı için Adana'ya çağrı yapan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkan Vekili ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, iş dünyasında büyük heyecan olarak nitelendirdiği yerli otomobilin, Türkiye otomotiv sektörü için büyük önem taşıdığını kaydetti. Otomotiv sektörünün ekonominin lokomotifi durumunda olduğunu vurgulayan Sakarya, "Yerli otomobil, şık ve modern bir tasarıma sahip, teknolojisiyle büyük beğendi uyandırdığı gibi elektrikli olmasıyla çevreye duyarlılığı ve karbon salınımı açısından da büyük önem taşıyor" dedi.
Yatırımın nerede yapılırsa yapılsın, yerli otomobilin ülke için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Sakarya, "Yüzde 100 elektrikli yerli otomobille dünyada önümüz açık olacaktır. Ülkemizdeki otomobil girişimini, projeyi hazırlayanları, gerçekleştirenleri candan kutluyorum. Yerliyiz, milliyiz ve gururluyuz. Binlerce kişiye istihdam yaratacak yerli otomobilimiz ülkemize, milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

SATIN ALMA, SATIŞ VE SERVİS SÖZÜ
Yerli otomobil üretimiyle ilgili yaptıkları açıklamalarda verdikleri ‘satın alma’ sözünü de tekrarlayan Sakarya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş yıllarda nerede üretilirse üretilsin yerli otomobil alacağımıza dair şahsım ve Çukurova GİAD olarak verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. Çukurova GİAD üyeleri, yerli otomobil satın alarak bu sürece destek olacaklardır. Bununla birlikte bünyesinde Adana’nın neredeyse tüm yetkili otomotiv şirketlerini barındıran Çukurova GİAD’ın üyeleri, yerli otomobilimizin satış ve servis hizmetine de taliptir. Türkiye’de her kesimden destek alacağına inandığımız yerli otomobilin, sayın bakanlarımız, üst düzey bürokratlarımız, valilerimiz, diğer tüm devlet kurumlarında da makam aracı olarak kullanılmasının gerekliliğini düşünüyoruz. Yerli otomobille Alman makam araçlarının egemenliğine son verilmesi açısından, yerli, milli ve gurur kaynağı olan, kendi markamız otomobilin kullanılmasını da çok önemli görüyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı