Merkez DAİMFED kuruluyor, müteahhitler tek çatı altında toplanıyor

DAİMFED kuruluyor, müteahhitler tek çatı altında toplanıyor

Paylaş
DAİMFED kuruluyor, müteahhitler tek çatı altında toplanıyor

DAİMFED kuruluyor, müteahhitler tek çatı altında toplanıyor

ADANA,(DHA)- ADANA Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER), Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu'ndan ayrıldıklarını ve Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhitler Federasyonu'nu (DAİMFED) kuracaklarını açıkladı.
AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, dernek binasında basın toplantısı düzenleyerek son dönemde aldıkları kararları açıkladı. Başkan Karslıoğlu, inşaat müteahhitlerinin ve sektörün sorunlarının çözümü noktasında hiçbir adımın atılamaması üzerine Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu’ndan ayrıldıklarını belirterek, “Akabinde elbette bölgemizin ve sektörümüzün sorunları noktasında sesimizi duyuracağımız, birlik olacağımız, kısa adı DAİMFED olan Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhitler Federasyonu’nu kurma kararı aldık. Sektörü ve temsilcilerini heyecanlandıran bu kararımızı paylaşıyoruz. Sektörün bölgedeki temsilcileriyle bir arada olmayı hedefliyoruz” dedi.
Başkan Karslıoğlu, Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu'nun son 3 yılda yönetim kurulu toplantısı yapmadığını, federasyon üyelerinin seçimden seçime hatırlandığını, en fazla 2 dönem başkanlık şartının 3 döneme çıkartıldığı gerekçeleriyle istifa ettiklerini kaydetti.
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki müteahhit derneklerinin birleşmesiyle en kısa sürede DAİMFED’i kuracaklarını söyleyen Karslıoğlu, müteahhitlerin tek çatı altında toplanacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı