Datça Datça'da kiralarda 'fahiş fiyat' artışı gündemde

Datça'da kiralarda 'fahiş fiyat' artışı gündemde

Paylaş
Datça'da kiralarda 'fahiş fiyat' artışı gündemde

Datça'da kiralarda 'fahiş fiyat' artışı gündemde

Muğla'nın Datça ilçesinde son günlerde konut kiralarındaki fahiş fiyat artışları, belediye meclisinin gündemine taşındı. Datça Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Esat Akkın, ev sahiplerinin kira bedellerini belirlerken kamu çalışanlarının ekonomik durumlarını göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Datça Belediyesi meclisi ekim ayı olağan toplantısı, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın rahatsızlığı nedeniyle, CHP'li belediye meclis üyesi Can Canbey'in başkanlığında yapıldı. Toplantıya, konut kiralarında fahiş fiyat artışları damga vurdu.
Datça'da son altı ay içerisinde yüzde yüze varan fiyat artışları nedeniyle ilçede görev yapan kamu çalışanlarını zor durumda kalması ve çözüm önerilerinin sunulması gündeme geldi. İlçe merkezinde 3 bin TL'ye varan ev kiralarının, kamu hizmetlerinde soruna yol açabileceği vurgulandı.

"KAMU GÖREVLİLERİ BİZİM İÇİN ÇALIŞIYOR"
Datça Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Esat Akkın, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde ülke genelinde yaşanan kiralık ev ve kira bedellerindeki artışların Datça'yı da olumsuz etkilediğini söyledi. Akkın, "İlçemizde görev yapacak eğitimciler, sağlıkçılar, emniyet görevlileri, adliye mensupları ve bütün kiralık eve ihtiyacı olan çalışanlar, yüksek ev kiraları ile karşı karşıyla kalmışlardır. Kiralayacak konutu olanlar, kira bedellerini belirlerken ilçemizde görev yapacak çalışanların ekonomik durumlarını da göz önünde bulundurmalıdırlar. Unutmayın çocuklarımıza eğitim, hastamıza sağlık, sorunlarımızda adalet ve koruma hizmeti verenler ev bulamazlarsa, sonuçta bizler de mağdur oluruz. Unutmayın çalışanlar bizim için çalışıyor" dedi.

"KONUT SAHİPLERİ GERİ ADIM ATMALI"
Datça Belediye Başkan Vekili Can Canbey ise konunun önemine dikkati çekerek, "Pandemi sürecinde ülke genelinde özellikle taşınmaz mal varlıklarının değerinde inanılmaz derecede artış oldu. Çok ciddi bir pahalılaşma ile karşı karşıya kalındı. Ancak memur maaşları yılda bir ya da iki defa artış görüyor. Datça, rant bölgesi halinde. Bu durum konut kiralarına da yansıyor. Bir komisyon toplantısı ile nasıl yardımcı kararlar alınabileceğini düşünmemiz gerekiyor. İlçemize gelen insanlar, çocuklarımıza ve bizlere eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda hizmet veriyorlar. Onlara yardımcı olacak kapıları bulmamız gerekiyor. Konut sahiplerinin ellerini vicdanına koyarak en azından bir adım geri atmaları gerekir" diye konuştu.

Mehmet Çil/DATÇA(Muğla),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı