Aksaray Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Teknolojik dönüşüm dış politikanın merkezinde

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Teknolojik dönüşüm dış politikanın merkezinde

Paylaş
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Teknolojik dönüşüm dış politikanın merkezinde

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Teknolojik dönüşüm dış politikanın merkezinde

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- DIŞİŞLERİ Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, ‘Aksaray Astronomi ve Uzay Kampı’nda öğrencilerle bir araya geldi. Kıran, “Bugün uzay çalışmalarının en iyi yansıdığı yer teknolojik dönüşümdür. Bu teknolojik dönüşümlerin bugün aslında dış politikanın da ne kadar merkezi noktasında konumlandığını çok daha yıkandan gözlemliyoruz. Bugün Türkiye'nin Uzay Ajansı'nı kurması asla tesadüf değildir. Bir gerekliliktir, zarurettir” dedi.

Aksaray Valiliği tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda Hasan Dağı Kamp Merkezi'nde düzenlenen ‘Aksaray Astronomi ve Uzay Kampı’na katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran "Gençlerin kariyerlerinin ülkemizin geleceğine yapacak katkılarını anlamak ve hissetmek bizleri için heyecan verici. Artık küresel sistemde uzay çalışmalarının olmazsa olmaz merkezi bir rolü var. Dünyadaki uzay çalışmalarını yönlendirmek çok önemli. 21’inci yüzyılda değişimi anlamak, idrak etmek elbette çok önemli. Uzay çalışmalarında teknolojik çalışmaları da tetikleyen projelerin ve çalışmaların hız kazandığı bir dönemde değişimi anlamak ve idrak etmek yetmiyor. Değişimi yönetme iradesine de sahip olmak gerekiyor. Bu iradeyi biz gök biliminde, astronomi de ve uzay çalışmalarında ülkemize kanalize edersek, katkı olarak sunarsak Türk gençliği olarak dünyada tarihten aldığımız bu mirası hak ettiği yere taşıma konusunda arzu ettiğimiz yerlere ulaşırız" dedi.

‘TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM DIŞ POLİTİKANIN MERKEZİNDE’

Yavuz Selim Kıran sözlerini şöyle sürdürdü: "Paylaştığımız medeniyet, 10. yüzyıldan itibaren gözlem evleri kuran bir medeniyet. Medeniyetimiz bünyesinden İbn-i Sina gibi birçok bilim insanını çıkarmış bir yer. Biz bu medeniyetin varisleri olarak bugün uzay çağının gerisinde kalmamız elbette düşünülemez. Soğuk savaştan itibaren uzay çalışmalarının dünyada küresel sisteminde merkezine oturduğunu görüyoruz. Bugün uzay çalışmalarının en iyi yansıdığı yer teknolojik dönüşümdür. Bu teknolojik dönüşümlerin bugün aslında dış politikanın da ne kadar merkezi noktasında konumlandığını çok daha yıkandan gözlemliyoruz. Bugün Türkiye'nin Uzay Ajansı'nı kurması asla tesadüf değildir. Bir gerekliliktir, zarurettir. Uzay ajansını kurmakla yetinmeyip önümüzdeki 50 yıllık periyottaki dünyadaki konumunu belirleme çalışmaları asla tesadüf değildir"

Kampta öğrencilerin sorularını cevaplayan Kıran, daha sonra öğrencilerle teleskopla yıldızları inceledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı