Dünya 10 yaşındaki çocuk 'sarhoş Rus askerleri tarafından vuruldu'

10 yaşındaki çocuk 'sarhoş Rus askerleri tarafından vuruldu'

Paylaş
10 yaşındaki çocuk 'sarhoş Rus askerleri tarafından vuruldu'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalindeki 14'üncü gününde de sivillere yönelik şiddeti durmuyor. Ukraynalılar savaş nedeniyle ülkelerini terk ederken Rus güçleri Kiev'e doğru ilerliyor. Bir aile ise öldürülen 10 yaşındaki kızlarının 'sarhoş Rus askerleri tarafından vurulduğunu' söylemesi, tüm dünyayı dehşete düşürdü.

Kiev yakınlarındaki bir kasabada yaşayan 10 yaşındaki Anastasia Stoluk, Ukraynalı bir çocuğun hava ateş açmasının ardından Rus askerlerinin çevreye rastgele ateş açması sonucu vuruldu. 10 yaşındaki Anastasia ne yazık ki hayatını kaybetti. Küçük kızın 18 yaşındaki kuzenine göre, Rus askerleri annesi Luba'nın kızının gömüldüğü mezarlığa gitmesine izin vermiyor.

Haberin Devamı

Anya'nın annesi Vera Dmitrienko, 'İnsanlar askerlerin çok sıkıldığını söylüyor. Tüm dükkanlara girip alkol alıyorlar ve sonra sarhoş olup ateş etmeye başlıyorlar. Anastasia'nın evine ateş ettiler. O sırada amcası ile birlikteydi ve oracıkta öldü. Amcası onu hemen hastaneye götürdü ve hala ondan haber alamıyoruz' dedi.

Dmitrienko, Ukraynalı bir çocuğun bulduğu silahla havaya ateş ettiğini söyledi ve şunları ekledi:

Askerler bunu duydu, sarhoşlardı ve sesin nereden geldiğini anlayamadılar. Görebildikleri her yere rastgele ateş açtılar. 4 evi vurdular bunlardan biri Anastasia'nın eviydi.

Rusya, Ukrayna'daki hareketlerini 'özel askeri operasyon' olarak adlandırıyor. Ancak bölgeden gelen sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle tüm dünya Rusya'ya tepki gösteriyor. Sivillere yönelik saldırılarda çocuklar da ölüyor.

Haberin Devamı