Dünya 11 yaşında katil oldular! Vahşi cinayetteki yeni karar anneyi isyan ettirdi

11 yaşında katil oldular! Vahşi cinayetteki yeni karar anneyi isyan ettirdi

Paylaş
11 yaşında katil oldular! Vahşi cinayetteki yeni karar anneyi isyan ettirdi

12 Şubat 1993'te annesiyle alışveriş merkezine giden 2 yaşındaki James Bulger, tüm dünyada yankı bulan bir cinayete kurban gitti. Küçük çocuk, o dönem 11 yaşında olan iki katilin kurbanı olacaktı. Olayın üzerinden geçen 29 yılın ardından yaşanan bir gelişme ise çocuğun annesini kahretti.

Derleyen: Mine Bozkurt - Posta.com.tr | 1993 yılında henüz 11 yaşındayken 20'nci yüzyılın en genç katili olarak anılmaya başladı Jon Venables ve arkadaşı Robert Thompson... Daha o yaşta işlediği cinayet tüm dünyada yankı bulmuş, detayları ise duyanların kanını dondurmuştu.

Haberin Devamı

12 Şubat 1993'te henüz 2 yaşında olan oğlu James Bulger ile alışveriş merkezine giden anne Denise, o dönem henüz 11 yaşında olan Jon Venables ve Robert Thompson tarafından oğlunun ölüdürüleceğinden habersizdi. Alışveriş merkezinde annenin bir anlık dikkatsizliğinden faydalanan iki cani, küçük James'i elinden tutup ölüme götürdü.

James Bulger

İki çocuk da James'i tren yoluna götürüp ona öldüresiyle işkence etti. Acıdan bayılan James'i son olarak tren raylarına koyan katiller olay yerinden ayrılırken James'in küçük bedeni trenin de çarpmasıyla ikiye ayrıldı. Zavallı çocuğun cansız bedeni, 2 gün sonra bulunabildi.

Alışveriş merkezindeki güvenlik kameralarında küçük James'in elinden tutup kaçırırken çekilen görüntüleri televizyonda yayınlanınca bir görgü tanığı Jon Venables ve arkadaşı Robert Thompson'ı teşhis etti. Polisler çocukları yakaladıkları zaman yaşlarının bu kadar küçük olmasına rağmen böylesine vahşi bir cinayet işlemeleri konusunda dehşete düştüler.

Haberin Devamı

Kanıtlar, iki çocuğun da küçük James'i öldürdüğünü doğruladı. 20 Şubat 1993'de Güney Sefton Çocuk Mahkemesi'ne çıkan caniler, tutuklandı.

YENİ KİMLİKLERLE SERBEST KALDILAR

İki katil, 2001 yılında 18 yaşına girdiklerinde yeni kimliklerini alarak serbest bırakıldı. Thompson o yıldan sonra suç işlemedi ancak Venables, bilgisayarında çocuklara yönelik cinsel istismar görüntüleriyle yakalandıktan sonra 2010 ve 2017 yılında tekrar hapse girdi. 40 ay hapis yattıktan sonra 2020'de şartlı tahliyeye başvurdu ancak isteği reddedildi.

Jon Venables

Vahşi olayda Thompson'ın başrolde olduğu düşünülse de James'in elinden tutan ve onu tren yoluna götüren kişinin Jon Venables olduğu belirtildi. 

29 YILIN ARDINDAN KAHREDEN GELİŞME

Korkunç cinayetin üzerinden 29 yıl geçmesinin ardından yaşanan bir gelişme küçük James'in annesi Denise'i hayal kırıklığına uğrattı. James'in katillerinden Jon Venables (şimdi 40 yaşında) şartlı tahliyeye hazırlanıyor. Denise, küçük James'in öldürülmesinden sonra iki kez hapse giren Venables'ın şartlı tahliyesinin iptal edilmesi için Başbakan Liz Truss'ın devreye girmesini istiyor.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Liz Truss'a mektup yazan Denise, Jon Venables'ın diğer aileler için hâlâ bir tehdit olarak görülmeye devam etmesini istiyor. Denise, Venables gibi tehlikeli suçluları içeride tutmak için şartlı tahliye yasalarının sertleştirilmesi talep etti.

TEKRAR SOKAKLARA DÖNEBİLİR

Çocuklara ait istismar görüntüleri barındırdığı gerekçesiyle hapiste olan 40 yaşındaki Venables şartlı tahliye duruşması yaklaşırken, kurul tarafından rehabilite edilmiş olduğuna karar verilirse tekrar sokaklara dönebilecek.

Denise ve Dominic Raab

Haziran ayında o dönemin Adalet Bakanı Dominic Raab ile görüşen Denise, tehlikeli suçlulara verilen şartlı tahliyelerin katılaştırılması için toplantı yapmış, toplantıyı "James için adalet adına 29 yılda attığım en büyük adım" olarak nitelemişti. Ancak Truss'ın yeni başbakan olmasının ardından Raab görevden alındığı için şartlı tahliye reformu rafa kaldırıldı.

Denise “Oğlumun katilinin ait olduğu yerde parmaklıklar ardında kalmasını sağlamak için Başbakan veya yeni Adalet Bakanının derhal devreye girmesi gerekiyor. Onları artık müdahaleye çağırıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Liz Truss'tan henüz herhangi bir yanıt alamadığını belirten Denise, oğlunun katilinin salıverilmesini engellemek için çabalamaya devam edeceğini belirtti.