Dünya 3 kişiyi 'eğlence için' katletti! Yakalandığında yaptıkları kan dondurdu

3 kişiyi 'eğlence için' katletti! Yakalandığında yaptıkları kan dondurdu

Paylaş
3 kişiyi 'eğlence için' katletti! Yakalandığında yaptıkları kan dondurdu

İngiltere'de 3 erkeği 'eğlence için' canice katledip bir çukura atan, iki kişiyi de sokak ortasında bıçaklayan Joanna Dennehy'nin öldürme motivasyonu herkesi şoke ederken yakalandığında yaptıkları ise adeta kan dondurdu.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 1982 yılında İngiltere’nin Hertfordshire bölgesinde dünyaya gelen Joanna Dennehy'nin hayatı oldukça sorunlu başlamıştı. Dennehy henüz 16 yaşındayken, 21 yaşındaki erkek arkadaşı John Treanor ile kaçarak evden ayrıldı.

Haberin Devamı

Dennehy 17 yaşındayken hamile kaldığında, çocuk istemediği için oldukça öfkeliydi. Kızı doğar doğmaz, Dennehy içmeye, uyuşturucu kullanmaya ve kendini kesmeye başladı.

"HASTANEDEN ÇIKIP UYUŞTURUCUYA KOŞTU"

Erkek arkadaşı Treanor’un, "Hastaneden çıktı ve aklındaki ilk düşünce uyuşturucuya koştu" şeklinde anlattığı Dennehy, davranışlarına rağmen 2005 yılında tekrar hamile kaldı. Treanor daha sonra onu terk etti ve çocukları ondan uzaklaştırmaya çalıştı.

Aldatıldığı, kendisini yaraladığı ve ailesine tehdit oluşturduğu için Dennehy için iyi bir karar almıştı ancak onun neler yapabileceğinin farkında bile değildi.

Dennehy, Treanor'dan ayrıldıktan sonra, Peterborough şehrine taşındı ve Gary Richards ile tanıştı. Richards, problemlerine rağmen Dennehy’e aşık olmuştu.

Haberin Devamı

ERKEK NEFRETİNİN ASIL SEBEBİ

Öte yandan bağımlılıklarını başka insanlarla birlikte olarak finanse ettiği iddia edilen Dennehy, bu sebeple bir süre sonra erkeklere düşman olmaya başladı. O dönem 29 yaşındaki Joanna Dennehy'nin asıl problemleri ise 2012 Şubat'ında ortaya çıkmaya başladı.

Bir gün uyuşturucu parası için hırsızlık yaparken yakalanan Dennehy, tutuklandı. Tutuklandıktan sonra psikiyatrik tedavi görmesi için hastaneye Dennehy’e tedavi sırasında, doktorlar tarafından anti-sosyal kişilik bozukluğu ve obsesif-kompulsif bozukluğu teşhisi konuldu.

İLK CİNAYETİNE BÖYLE KARAR VERDİ

Joanna Dennehy, 31 yaşındaki Lukasz Slaboszewski ile tanıştıktan sadece birkaç gün sonra onu öldürmeye karar verdi. İkisi birlikte içki içtikten sonra, Dennehy onu ev arkadaşı olduğu evlerden birine götürdü ve gözlerini bağladı.

Slaboszewski o gece arkadaşlarına yeni kız arkadaşıyla buluşacağını söylemişti. Ancak Joanna Dennehy onu kalbine bıçak saplayarak öldürdü. Daha sonra cesedini bir çöp konteynerine sakladı ve bir sonraki kurbanını bulmak için oradan ayrıldı.

Slaboszewski'nin cinayetinin üzerinden 10 gün geçmişti. Dennehy aynı şekilde ev arkadaşı 56 yaşındaki John Chapman'ı canice katletti. Saatler sonra, kendisiyle ilişkisi olan ev sahibi 48 yaşındaki Kevin Lee'yi de öldürdü. Lee'yi öldürmeden önce, onu siyah payetli bir elbise giymeye ikna etmişti.

Haberin Devamı

Cesetleri ortadan kaldırmak için Dennehy'nin suç ortakları devreye girdi. 47 yaşındaki Gary Richards ve 36 yaşındaki Leslie Layton, Dennehy'e kurbanları taşımasında ve dökmesinde yardımcı oldular. Lee'nin cesedini küçük düşürmek için cinsel içerikli bir pozisyonda bıraktılar.

"EĞLENCEMİ İSTİYORUM"

Daha sonra açıklamalarda bulunan suç ortakları, Dennehy’e korkularından dolayı yardım ettiklerini söyledi. Öldürdüğü cesetlerden kurtulmak için yaptıkları yolculuğu anlatan Richards, Dennehy’nin arabanın içinde kendisine dönerek, “Eğlencemi istiyorum. Hayattaki eğlencemi almalıyım” dediğini anlattı.

Dennehy ve suç ortakları cesetlerden kurtulmak için çıktıklarında aynı zamanda başka kurbanlar da arıyorlardı. John Rogers ve Robin Bereza ikilisini gözüne kestirmişti. Köpeklerini gezdiren ikiliye saldıran Dennehy, Bereza’yı omzundan ve göğsünden bıçakladı. Daha sonra Rogers’a geçen Dennehy, onu da 40 yerinden bıçakladı.

Haberin Devamı

Sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde hayatta kalan ikili daha sonra Dennehy’e karşı mahkemede aleyhinde ifade verdi.

BİR ANNE OLDUĞU İÇİN KADIN ÖLDÜRMEMİŞ

Dennehy, sadece erkekleri hedef aldığını ve kendisinin bir anne olduğu için başka kadınları öldürmek istemediğini söyledi. Ancak erkekleri öldürmenin iyi bir eğlence olabileceğini düşündüğünü söyledi. Daha sonra bir psikiyatriste, Slaboszewski'den sonra daha fazla öldürme isteği duyduğunu ve "öldürmenin tadını aldığını" söyledi.

İnsanlara yaşattığı dehşetten yaklaşık 2 gün sonra tutuklanan Dennehy, tutuklama işlemi sırasında erkek polis memuruyla gülüp, eğlenip ve flört etti. Oldukça keyifli görünüyordu.

ŞOKE EDEN PLANI İFŞA OLDU

Mahkeme süreci beklenirken, polis onun kaçış planı yaptığı ortaya çıktı. Dennehy’e ait defterde bulunan plana göre bir gardiyanın parmağını kesip güvenlik sistemini aldatmak için parmak izini kullanaktı. Bu planının ortaya çıkması ile birlikte mahkeme süreci sona erene kadar iki yıl boyunca hücre hapsinde kaldı.

Haberin Devamı

Her şeyi kabul edip suçlu bulduktan sonra, Joanna Dennehy ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve yargıç, önceden tasarım yapması ve normal bir insanın sahip olması gereken duyguların eksikliği nedeniyle asla serbest bırakılmayacağına karar verdi.