Dünya 4 üniversite öğrencisini katleden caniyle ilgili yeni detay: 'Cinayet işleyemeyecek kadar zayıf'

4 üniversite öğrencisini katleden caniyle ilgili yeni detay: 'Cinayet işleyemeyecek kadar zayıf'

Paylaş
4 üniversite öğrencisini katleden caniyle ilgili yeni detay: 'Cinayet işleyemeyecek kadar zayıf'

ABD'nin Idaho eyaletinde, 4 üniversite öğrencisini kampüsteki evlerinde vahşice öldüren katil, haftalarca aranmıştı. En sonunda baş şüpheli olarak belirlenen 28 yaşındaki zanlı tutuklandı. Ceza adaleti ve kriminoloji alanında doktora yapan Bryan Kohberger isimli katil hakkında ilginç bilgiler günyüzüne çıktı.

Posta.com.tr | 13 Kasım'da Şükran Günü tatili öncesinde Idaho Üniversitesi, korkunç bir seri cinayete sahne oldu. Idaho'da yaşayan ve burada üniversite okuyan 20 yaşındaki Ethan Chapin, 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xena Kernodle ve 21 yaşındaki Kaylee Goncalves'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Katil ise günlerce kayıplara karıştı ve yakalamadı. 

Haberin Devamı

Aynı günün sabahı saat 3.12'de üniversite kampüsünün yakınlarındaki başka bir olaya müdahale etmek için giden polis memurlarının üzerindeki güvenlik kamerası, birkaç öğrenciyle konuştuklarını gösteriyor. O sırada bir çığlık sesi duyuluyor.

Polis kayıtlarına yansıyan ses, kimilerine göre bir çığlık sesi, kimilerine göreyse hızla uzaklaşan bir arabanın lastiklerinin sesi. Yeni yayınlanan görüntülerde, polis reşit olmayan iki öğrencinin içki içtiğinden şüphelenerek onlarla konuşuyor.

Olayın üzerinden geçen haftaların ardından en sonunda tüm oklar 28 yaşındaki Bryan Kohberger'i göstermeye başladı. Cinayet ile ilgili olarak aranan beyaz bir otomobilin peşine düşen polis ekipleri, aracın Kohberger'e ait olduğunu ve cinayet mahallinden alınan DNA örneklerinin uyduğunu duyurdu. Cani, en sonunda yakalanmıştı! 

Haberin Devamı

DNA'SI EŞLEŞTİ

Bryan Kohberger (28) isimli zanlı, kampüsten 3 bin 800 kilometre uzakta, Pennsylvania eyaletindeki ailesinin evinde kalırken cumartesi sabaha karşı düzenlenen baskında tutuklandı. Polis ve FBI, olay yerinden alınan DNA örnekleri Kohberger’le eşleşince takibe aldıklarını açıkladı. Kohberger’in aracına el konulurken cinayet silahı ise aranmaya devam ediyor. 

İLGİNÇ ALIŞKANLIKLAR

Kohberger’in liseden itibaren saldırgan biri olarak bilindiği, Washington Üniversitesi’nde ceza adaleti ve kriminoloji alanında doktora yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca yeme alışkanlıkları konusunda takıntılı olan Kohberger’in radikal bir vegan olduğu, et pişirilen tencerelerde yapılan yemekleri dahi yemediği, bu nedenle ailesine gittiği zaman kendisine özel tencereler aldırdığı öğrenildi. Ancak katille ilgili ortaya çıkan tek ilginç bilgi bu değil. 

KOMŞUSU KONUŞTU

Bryan Kohberger'ın komşuları cani hakkında görüşlerini açıkladı. Bir komşusu katilin "hiç uyumadığını" ve "cinayet işleyemeyecek kadar zayıf göründüğünü" söyledi. The Post Sunday'e konuşan ve isminin gizli kalmasını isteyen komşu, Bryan Kohberger'ın genellikle içine kapanık olduğunu ancak garip saatlerde sesinin duyulabildiğini söyledi. 

Haberin Devamı

Çok geç saatlerde ses çıkarıyordu. Çocuklarım var, bu yüzden bazen onunla konuşmayı veya şikayet etmeyi düşündüm ama yapmadım. Bütün gece sürekli bir şeyler yaptığı için hiç uyumamış gibi görünüyordu.

Korkunç cinayette komşularının şüpheli olduğunu öğrendiklerinde ise şok yaşadıklarını ifade etti. 

O kadar sert görünmüyor, insanları nasıl öldürebildiğini bilmiyorum. Burada hepimiz doktora öğrencisiyiz, bu yüzden bu noktaya gelmek çok sıkı çalışma ve zeka gerektiriyor. Böyle birinin böyle bir şey yapabileceğini düşünemiyorsunuz.

Washington Eyalet Üniversitesi Pullman'da kriminoloji okuyan Kohberger, öğrenci evinde kalıyordu. Ayrıca ağustos ayında oraya taşınmıştı ve yalnız yaşıyordu.

Polis, Kohberger'in tek başına hareket ettiğine inanıyor. Cinayeti neden işlediğine dair bilgilerse yetersiz. Kohberger, ailesinin evinde tutuklanmasının ardından Pennsylvania hapishanesine yerleştirildi.