Dünya 44 yıl idamdan kaçmıştı… Son yemeği ve sözleri şoke etti!

44 yıl idamdan kaçmıştı… Son yemeği ve sözleri şoke etti!

Paylaş
44 yıl idamdan kaçmıştı… Son yemeği ve sözleri şoke etti!

15 yaşında işlediği cinayetin ardından bir yetişkin gibi yargılanarak idam cezasına çarptırılan Donald Dillbeck, 28 Şubat’ta öldürüldü. Son yemeği ile gündem olan Dillbeck, son sözleriyle ise Florida Valisi’ni hedef göstererek şoke eden ifadeler kullandı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | ABD’nin Teksas eyaletinde dünyaya gözlerini açan Donald Dillbeck, 6 yaşındayken babası evi terk etti. Annesi ile yaşamaya başlayan Dillbeck, onun alkolikliğinden dolayı oradan da ayrılmak zorunda kaldı. Genç bir çocuk olan Dillbeck, 15 yaşına kadar pek çok ailenin yanına evlatlık olarak verildi.

Haberin Devamı

1979 yılında 15 yaşındaki Dillbeck, okuduğu liseyi bırakarak evlatlık olarak gittiği evden de kaçtı. Bir araç çalıp onun içinde yaşamaya başlayan Dillbeck, bir gün sahilde bulunan parkın yanında aracıyla beklerken çevredeki insanlar ondan rahatsız oldu ve polis ekiplerine haber verdi.

POLİS MEMURUNA MERMİ YAĞDIRDI

Yetkililerin gelmesi ile aracın içerisinde sorguya çekilen Dillbeck, bir anlık panikle araçtan inerek koşmaya başladı. Polis, Dillbeck’i kovalayarak yakalamayı başardı. Polis memuru ile yerde debelenirken Dillbeck, polisin belindeki silahı eline geçirdi.

Genç adam, panik haliyle polis memuruna ateş etmeye başladı. Polis memuru olay yerinde hayatını kaybederken Dillbeck ise 1979 yılında 15 yaşında olmasına rağmen bir yetişkin gibi yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

HAPİSHANEDEN KAÇMAYI BAŞARDI

Hapse gireli 4 yıl olmuştu ve Dillbeck hapishaneden kurtulmanın yollarını arıyordu. 1983 yılında bir şekilde hapisten kaçmayı başaran Dillbeck, aynı gün yakalanarak 1 yıl 1 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dillbeck’in cezası, geçmişte işlediği disiplin suçlarına rağmen 25 yıl zorunlu asgari cezaya çarptırıldı ve daha düşük güvenlikli bir tesise götürüldü.

Dillbeck, hapishane genelinde düzenlenen bir etkinliğe katılma bahanesiyle etrafındakilere söylemeden uzaklara yürümeye başladı. Başka bir şehre gidene yürümeye devam eden Dillbeck’in dışarı çıktığındaki ilk işi ise bir bıçak satın almak oldu.

BIÇAKLAYARAK KATLETTİ

Dillbeck, kaçmasının üzerinden 2 gün geçmeden Faye Vann isimli bir kadınla karşılaştı. Vann, alışveriş merkezinin otoparkında aracında oturuyordu. Eline bıçağını alan Dillbeck, arabaya binerek ona el koymaya çalıştı. Vann buna direnince adeta kendinden geçen Dillbeck, kadını ölümüne bıçaklamaya başladı.

Dillbeck ve Vann’ın içinde olduğu araç, otoparkın duvarına çarparak durdu. Araçtan inip koşarak uzaklaşmaya başlayan Dillbeck’in peşine güvenlik güçleri takıldı. Acil durum hattına yapılan ilk çağrıda otomobil kazası belirtilirken daha sonraki çağrıda kanlar içinde yatan Vann için yardım istendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri ise elinde hala bıçak bulunan ve koşarak kaçan Dillbeck’in peşindeydi. Koşmaktan yorulan Dillbeck, bir evin bahçesinde yetkililer tarafından yakalandı. Dillbeck’in işlediği bu suç sebebiyle dönemin mahkum uygulamaları çokça eleştirildi ve daha sıkı denetim olması gerektiği fikri ortaya atıldı.

"KENDİM İÇİN DEĞİL, AİLEM İÇİN MÜEBBET..."

Dillbeck’in savunma avukatı, onu idamdan kurtarmak için suçlarını itiraf etmesi gerektiği konusunda ikna etti. Ancak bu hamle de işe yaramadı ve Dillbeck 1991 yılında idam cezasına çarptırıldı.

Kararın açıklandığı sırada hakime seslenen Dillbeck, şu ifadeleri kullandı: 

Olanlar için gerçekten üzgünüm. Keşke olmasaydı, burada olduğum için değil, olduğu için oldu. Kendim için değil, ailemin iyiliği için müebbet istiyorum.

1991 yılında birinci derece cinayet ve silahlı soygun suçlarından ölüm cezasına çarptırılan Dillbeck’in idam edileceği tarih 23 Ocak 2023 yılında duyuruldu. Florida Valisi Ron DeSantis, Dillbeck’in infazını onaylayarak 23 Şubat 2023’te idam edileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

SON YEMEĞİ VE SON SÖZLERİ ŞOKE ETTİ

Dillbeck, 23 Şubat gününün sabahında son yemeği olarak; karides, soğan halkası, tereyağlı cevizli dondurma, cevizli turta ve çikolata istedi. Tüm istediklerini yedikten sonra hücresinde idam saatini beklemeye devam eden Dillbeck’in ailesinden ya da tanıdıklarından kimse onun idamına katılmadı.

Saatler akşam 18’i gösterdiğinde idam edileceği odaya götürülen Dillbeck ile onu izleyenlerin arasındaki perde kalktı ve Dillbeck’e son sözleri soruldu.

Son sözleri olarak, “Genç yaşta çok insanın canını yaktığımı biliyorum. Çok kötü şeyler yaptım” diyerek Florida Valisi Ron DeSantis’e ağır ithamlarda bulunmaya başladı:

Ron DeSantis’in benden daha çok kötülük yaptığını biliyorum. O insanlardan çok fazla şey aldı. Tüm insanlar adına konuşuyorum. O bizim boynumuzu ayaklarıyla çiğnedi. DeSantis ve onun gibi insanların canı cehenneme.