Dünya 76 yaşındaki seri katilin cenazesi ortada kalmıştı... Kurbanın ailesinden flaş istek!

76 yaşındaki seri katilin cenazesi ortada kalmıştı... Kurbanın ailesinden flaş istek!

Paylaş
76 yaşındaki seri katilin cenazesi ortada kalmıştı... Kurbanın ailesinden flaş istek!

Ada ülkesi İngiltere'de yakın tarihinin en ünlü seri katil ve tecavüzcülerinden biri olan Peter Tobin, geçtiğimiz ekim ayında kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Öldüğü günden beri yeniden gündeme gelen olayların ardından Tobin'in cenazesi ortada kalırken kurbanlardan birinin ailesinden flaş bir istek geldi.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | İskoçya'nın Glasgow şehrinde dünyaya gelen Peter Britton Tobin, ailesinin 8 çocuğundan biriydi. 4 ağabeyi ve 3 kız kardeşi vardı. 7 yaşına geldiğinde içinde bulunan vahşet onun rehabilitasyona gitmesine neden olmuştu. Büyüdükçe oldukça akıllı ve yakışıklı biri haline gelen Tobin, Glasgow'da şef olarak çalışmaya başladı. Hafta sonlarını ise sürekli gittiği eğlence kulübünde dans ederek ve eğlenerek geçiriyordu.

Haberin Devamı

HER ŞEY MÜKEMMEL BAŞLAMIŞTI...

Tobin, 22 yaşındayken, ilk eşi olacak olan 17 yaşındaki Margaret ile tanıştı. Gerçek bir romantik olan Tobin, müstakbel eşini sık sık gezintilere çıkartarak ona jestler yapıyordu.

Tobin ve eşi için taşınana kadar her şey mükemmel gidiyordu. Yeni taşındıkları evde birliktelikleri sürekli tecavüzlere, dayaklara ve ev hapislerine sahne olmaya başlamıştı. Tobin, eşinin köpeğinin boğazını kesip bunu 'acısını dindirmek için yaptım' diyerek Margaret'i de elindeki bıçakla tehdit etti.

Aynı bıçağı eşinin rahmine saplayan Tobin'i, akan kanların alt kata gitmesi ile olayı fark eden komşuları durdurdu. Komşuları, Margaret'in hayatını kurtarmıştı ancak yaraları sebebiyle bir daha çocuk sahibi olamayacak hale gelmişti.

Haberin Devamı

SERİ KATİL 'İNCİL JOHN'

60'lı yılların sonunda Glasgow'da Tobin'in sık sık gittiği kulüpten kurbanlarını seçtiği ve öldürdüğü kadınlara İncil'den sözler söylediği öne sürülen 'İncil John' lakaplı seri katilin cinayetleri de Tobin ile aynı vakitlere denk geliyordu.

1969 yılında Brighton'a taşınan çiftin evliliği sona ermişti ve Tobin, sahtecilik ve hırsızlık suçlarından hapse girmişti. İncil John'un cinayetleri de bu dönem durmuştu. 1972 yılının Ekim ayında serbest kalan Tobin, bundan 3 hafta sonra ise ikinci eşi olan Sylvia ile evlendi.

Çiftin bu evlilikten iki çocuğu olmuştu ancak biri nefes problemleri sebebiyle hayatını kaybetmişti. Sylvia, evde gördüğü şiddet ve istismardan kaçarak yetkililere sığındı. Tobin'in ikinci evliliği de bu şekilde sona erdi.

AYNI ŞEKİLDE ÜÇÜNCÜ KEZ...

1989 yılında ise üçüncü ve son eşi olan 16 yaşındaki Cathy Wilson ile evlenen Tobin'in bu evlilikten Daniel isminde bir oğlu olmuştu. Diğer evliliklerinde olduğu gibi başlangıçta eşini mutlu etmek için her şeyi yapan Tobin'in gerçek yüzü aradan kısa bir süre geçince ortaya çıkmıştı. Tobin, eşini kontrol etmek için oğulları Daniel'i kullanmaya başlamıştı. Eğer onu terk ederse oğlunu merdivenlerden aşağı atmakla tehdit ediyordu.

Kendini kapana kısılmış gibi hisseden Cathy, eşinin eve getirdiği kadınlarla birlikte olmasını izlemek zorunda kalıyordu. Tobin, özellikle ince ve zayıf kadınları tercih ediyordu. Bunun sebebi ise kadınların ergenliğe girmemiş gibi görünmesiydi. Tobin, kaçırdığı kadınları boğup nefessiz bırakarak bundan zevk alıyordu. 1990 yılının Mart ayında Cathy, evden kaçmayı başardı.

Haberin Devamı

GENÇ KIZLARI BÖYLE TUZAĞA ÇEKTİ

1993 yılında İngiltere'nin güneyinde bulunan Hampshire şehrine taşınan Tobin, küçük kızları tuzağına çekmek için oğlunu kullanıyordu. 14 yaşlarındaki iki genç kız, bebek bakıcılığı yapmak için Tobin'in evine gelmişti. Genç kızlar eve girdiklerinde Tobin, onları elindeki bıçakla tehdit ederek uyuşturucu almaya zorladı.

Daha sonra genç kızlara cinsel istismarda bulunmaya başlayan Tobin'i, oğlu durdurdu. Bunun üzerine oğlunu yanına alan Tobin, evdeki gazı açarak kapıyı kitleyip genç kızları ölüme terk etti. Yaklaşık 5 saat boyunca burada kalan genç kızlardan biri şans eseri uyandı ve elleri bağlı olmasına rağmen polisi aramayı başardı.

Haberin Devamı

İLK HAPİS CEZASI

Tobin, ismini Peter Wilson olarak değiştirerek bu olaydan yakalanmadan kurtuldu. Dini bir grubun arasına karışarak gizlenmeye çalışsa da burada kendisini tanıyanlar tarafından şikayet edildi ve tutuklandı. 1994 yılında çıktığı mahkeme tarafından genç kızlarla 'kedinin fare ile oynadığı gibi oynadığı' söylenen Tobin, suçlu bulunarak 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yetkililer, bir cinsel istismar suçlusunu yakaladıklarını sanıyorlardı. Birini öldürmüş ve yine öldürecek olan bir seri katili ellerinden kaçırdıklarından haberleri yoktu.

2004 yılının Mayıs ayında serbest kalan Tobin, büyüdüğü Paisley şehrine geri döndü. Sicilinde cinsel istismar suçu bulunduğu için farklı bir isim kullanan Tobin, burada son kez vahşi bir suça karışacaktı.

YABANCI ÖĞRENCİNİN CESEDİ ELE VERDİ

23 yaşında bir Polonyalı olan Angelika Kluk, İskoçya'ya öğrenci olarak gelmişti. 'İncil John'un bölgesinde cansız bedeni bulunan Kluk'un üzerinde Peter Tobin'in DNA'sına rastlandı. Bunun üzerine yeniden soruşturma başladı ve Tobin'in Dinah McNicoll ve Vicky Hamilton isimli iki kızın da cinayetiyle bağlantısı olduğu ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Kluk'un ortadan kaybolmasından 4 gün sonra polis ekipleri, Tobin'in sahte isim olarak kullandığı 'Pat McLaughlin'in fotoğraflarını etrafa dağıtmaya başladı. Kluk'un cansız bedeninin üzerinde yapılan incelemelerde bunun bir seri katilin işi olduğuna kanaat getiren yetkililer, Tobin'i aramaya devam etti.

SAHTE İSİMLE KAÇMAYA ÇALIŞTI

1 Ekim 2006 tarihinde kalp sıkıntıları sebebiyle hastaneye giden Tobin, burada yine sahte isim kullandı. Sahte ismin yakalanmasını engelleyeceğini düşünen Tobin'in planları tutmamıştı. Hastane çalışanları Tobin'i tanımıştı ve polise haber vermişti. Tobin, yakalanmasından 6 gün sonra Angelika Kluk cinayetiyle suçlandı.

Tobin, duruşmaların sonunda 23 yaşındaki Angelika Kluk, 15 yaşındaki Vicky Hamilton ve 18 yaşındaki Dinah McNicol'ü öldürmekten hüküm giydi. Genç kurbanların cesetleri ise 17 yıl sonra Tobin'in eski evinin bahçesinden çıktı.

SUÇLARINI ASLA KABUL ETMEDİ

İşkence, tecavüz ve cinayet suçlamalarından 3 kez ömür boyu hapse mahkum edilen Tobin, hiçbir zaman suçlamaları kabul etmedi. Ancak hapishanede 48 kurbanı daha öldürdüğünü anlattığı ifade edildi.

Öte yandan Tobin olduğu düşünülen İncil John'un cinayetleri de durmuştu ancak ne kadar benzerlik ve şüphe bulunsa da bu ikili arasında elle tutulur bir bağlantı kurulamadı.

8 Ekim 2022 yılında 76 yaşındayken hapishanede fenalaşan Tobin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Tobin'in ölümü ile birlikte yeniden gündeme alınan olayların ardından ailesi yaşlı mahkumun cesedini almak istemediği açıkladı.

ACILI BABADAN FLAŞ İSTEK

Tobin'in kurbanlarından biri olan 15 yaşındaki Hamilton'ın babası, yaşlı adamın küllerini klozete dökmek üzere istedi ancak acılı babanın bu isteği reddedildi.

Bunun üzerine devlet görevlileri Tobin'in cenaze masraflarını hazineden harcamak durumunda kaldı. Tobin'in yakılan cesedinin külleri ise her seri katile yapıldığı gibi denize döküldü. Tobin'in cenazesi için toplam 700 pound (yaklaşık 16 bin TL) harcandı.