Dünya BioNTech davası ertelendi

BioNTech davası ertelendi

Paylaş
BioNTech davası ertelendi

Koronavirüs ile mücadelede ürettikleri aşı ile adını geniş kitlelere duyuran BioNTech şirketi hakkında açılan ilk tazminat davasının ilk duruşması davacı tarafından reddi hakim talebi nedeniyle ertelendi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede geliştirdikleri aşısı dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan BioNTech şirketine karşı, aşının yan etkileri nedeniyle açılan il tazminat davasının ilk duruşması bugün Almanya’da gerçekleştirildi. Dünyanın merakla takip ettiği BioNTech’in Covid-19 aşısının vücutta kalıcı hasarlara yol açtığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması ertelendi.

Haberin Devamı

Bir mahkeme sözcüsü, duruşmanın davacı avukatının reddi hakim talebi nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Davacı avukatının mahkemenin sadece bir hakim tarafından değil hakimlerden oluşan bir kurul tarafından görülmesi gerektiğini savunduğu ifade edilirken mahkemenin bu talebi değerlendirdikten sonra bir kaç gün içinde karar vermesi bekleniyor.

150 BİN EUROLUK TAZMİNAT DAVASI

BioNTech şirketine karşı aşının yan etkilerine maruz kaldığını iddia eden bir kadın tarafından 150 bin euro tutarında tazminat davası açılmıştı. Vücudunda ağrıların yanı sıra şişliklerin oluştuğunu belirten ismi açıklanmayan davacı kadın, uyku bozukluğu ve yorgunluk şikayetinin de hayatını olumsuz etkilediğini iddia ediyor.

ŞİKÂYETLER DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Davacının tüm şikayetlerini reddeden BioNTech şirketi, tazminata konu olan şikayetlerin yaptıkları araştırmalar sonrasında "asılsız" olduğu sonucuna vardıklarını açıkladı.

BioNTech, Türkiye kökenli Prof. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin tarafından kurulmuştu.