Dünya Dünya Putin'in yürüyüşünü konuşuyor

Dünya Putin'in yürüyüşünü konuşuyor

Paylaş
Dünya Putin'in yürüyüşünü konuşuyor

Rus lider Vladimir Putin, dün İran'a seyahat etmişti. Putin'in uçaktan indiği sıradaki yürüyüş şekli dünya basınına bomba gibi düştü. İngiliz basını Putin'in topallayarak yürüdüğünü iddia ederken o anlar sosyal medyanın da bir numaralı gündemi haline geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş Ukrayna'nın doğu bölgelerine devam ederken Putin savaş dönemindeki ikinci yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdi. İran'ın başkenti Tahran'a gelen Putin burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi. Tarihi zirve dünya gündeminde geniş yer bulurken Putin'in görüntüsü kısa sürede pek çok gazetede haber oldu.

Haberin Devamı

UÇAKTAN İNERKEN TOPALLADI

İngiliz Metro gazetesi 'Vladimir Putin, İran'a indikten sonra kırmızı halıda topallıyor' başlıklı haberinde Rus liderin uçağın merdivenlerinden inerken zorlandığı ve 'fark edilebilir' bir şekilde topalladığı iddiasına yer verildi.

 

Bu görüntünün Putin'in sağlık durumu ile ilgili söylentileri körüklediğinin altının çizildiği haberde şu ifadeye yer verildi;

'Putin dengesiz görünüyordu ve sağ kolu sertçe yanında asılı halde duruyordu.'

Bu görüntülere atıfta bulunan bir başka İngiliz gazete Mirror ise Putin'in topalladığını ve bir süredir sağ kolunu hareket ettirmediğiniz yazdı. Haberde 'Putin ayakları üzerinde kararsız görünüyor ve bu görüntüler Rus liderin Parkinson veya ölümcül kanser olduğu söylentilerinin daha yüksek sesle dile getirilmesine neden olabilir.'

Haberin Devamı

HASTALIK İDDİALARI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Vladimir Putin’in sağlık durumuna dair son dönemde ortaya atılan pek çok iddia arasında en çok parkinson ve kanser hastalığı ön plana çıkmış durumda.

Batı kaynaklarının sık sık Putin'in hasta olduğuna dair haberler yapması, özellikle 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgalden sonra artış gösterdi. Eski bir Federal Koruma Servisi ajanı, 69 yaşındaki Putin'in kanser olduğunu ve 3 yıldan az ömrünün kaldığını açıklamıştı.

HASTALIĞI BULUNMASIN DİYE DIŞKISINI TOPLATIYOR

Paris Match dergisinin Rus lider Vladimir Putin'le ilgili iddiası herkesi şaşırtacak cinsten. Federal Koruma Servisi (FPS) üyeleri, iddiaya göre Putin'in yurt dışı seyahatlerinde tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra dışkısını özel paketlerde topluyor ve bir çantada saklıyor. Bu önlem ile Putin'in sağlığı veya olası tedavileri hakkında yabancı güçlerin bilgi sahibi olmasını engellemek amaçlanıyor.

Putin2in Mayıs 2017'de Fransa'ya ve 2019'da Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretlerde bu önlemin alındığı belirtiliyor. Eski BBC muhabiri Farida Rustamova, Twitter hesabından Putin'in Viyana gezisinde 'özel bir özel banyo' kullandığını yazmıştı.

İsmi açıklanmayan bir kaynak, Putin'in yönetime geldiğinden beri portatif bir tuvaletle seyahat ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

STALİN DE YAPIYORDU

Eski Sovyet ajanı Igor Atamenko BBC'ye verdiği demeçte, Joseph Stalin'in diğer yabancı liderlerin dışkılarını laboratuvarda analiz ederek casusluk yaptığını ileri sürmüştü.

Atamenko, 1949'da Moskova'yı ziyaret eden yabancı liderler için özel tuvaletler kurulduğunu, atıklarının incelenmek üzere toplandığını ve psikolojik profiller geliştirmek için kullanıldığını söyledi.