Dünya Dünyanın konuştuğu Rus! Aileyi paramparça etti, Putin madalya taktı

Dünyanın konuştuğu Rus! Aileyi paramparça etti, Putin madalya taktı

Paylaş
Dünyanın konuştuğu Rus! Aileyi paramparça etti, Putin madalya taktı

Rusya'da eşinin ailesini adeta paramparça eden eski polis, cesaret madalyasına layık görüldü. Tüm dünyanın konuştuğu Rus'un eski kayınpederi ise şoke eden iddialarda bulundu.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | Rusya'da yaşayan bir polis memuru olan 41 yaşındaki Sergei Kadatsky, 2017 yılında eşi Yulia Donchik ve kayınpederi Vladimir Svitsov'u mahkemeden almak için yola çıktı.

Haberin Devamı

Yulia ve babası, kadının eski evliliğinden olan 15 yaşındaki çocuğunun velayet davası için mahkemedeydi. Yulia, çocuğunun velayetini kazanmıştı ancak onunla vakit geçirmeye vakit bile bulamayacaktı.

KARISI VE KAYINPEDERİNE KURŞUN YAĞDIRDI

Mahkemeye geldiğinde kararı duyan Kadatsky, kendi ifadesine göre bir anlık öfkeyle belindeki silaha davrandı. Kadatsky, orada Yulia ve babasına kurşun yağdırdı. Yulia olay yerinde hayatını kaybederken babası ise ağır şekilde yaralandı ve ilerleyen dönemde sol omzundan aşağısını kaybetti.

İşlediği cinayet yüzünden meslekten ihraç edilen Kadatsky, cinayetten yargılandı. Mahkeme karşısında bunun bir 'tutku suçu' olduğunu söyleyen Kadatsky, mahkemeyi ikna edemedi. Duruşmada yaşananların 'soğuk kanlılıkla işlenmiş bir cinayet' olduğu söylendi ve Kadatsky, 15 yıl ceza alarak hapse gönderildi.

Haberin Devamı

SAVAŞMAK İÇİNK HAPİSTEN ÇIKARILDI

2017 yılından beri hapiste olan Kadatsky ile ilgili flaş iddia ise 2022 yılında Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından geldi. Polislik yaptığı dönemde nişancılık yeteneği ile öne çıktığı söylenen Kadatsky'nin hapisten serbest bırakılarak ve Ukrayna'ya savaşa gönderildiği öne sürüldü.

Geçen hafta yerel basında Kadatsky ile ilgili çıkan haberler ise yok artık dedirtti. Luhansk'ta bulunan Rus yanlısı yöneticiler tarafından cesaret madalyası verildiği söylenen Kadatsky'nin cephede hayatını kaybettiği duyuruldu.

TAZMİNATTAN KAÇMAK İÇİN...


Kadatsky'nin ölüm haberinin ardından onun bir diğer kurbanı olan Svitsov yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Anavatanın savunulması gerektiğini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında ceza taburlarının olduğunu anlıyorum, ancak Kadatsky'nin sadece beş yıl hapis yattıktan sonra özgürlüğünü kazanma şansı bulması beni öfkelendiriyor. Kızımı öldürmek gibi suçlardan suçlu olanların böyle bir şansa sahip olmalarını adaletsiz buluyorum.

Onun öldüğüne inanmıyorum. O hayatta ve iyi. Mayıs ayından bu yana altı ay görev yaptı ve bu nedenle cezasının daha fazla cezai sorumluluk olmaksızın hafifletilmesi için hak kazandı. Sonra, bana ve ailemize ödenmemiş 4.000.000 ruble (yaklaşık 1.2 milyon TL) tazminat borcu varken sözde öldü. Sanırım adını değiştirecek, yeni bir pasaport alacak.

Haberin Devamı


ÖLÜMÜ HİÇBİR KAYITTA YOK

Svitsov, tüm kayıtları kontrol ettiğini ancak Kadatsky'nin cenazesine dair hiçbir kanıt bulamadığını belirtti. Yalnızca kendisinin aldığı ödülün kayıt altında olduğunu söyledi.

Svitsov, Kadatsky'nin savaşmak üzere serbest bırakılan suçluların bunu cephede savaşmak zorunda kalmamak için yaptıklarına dair söylentiler arasında, tazminat ödemek zorunda kalmamak ve yeni bir hayata başlamak için serbest bırakılmak üzere rüşvet vermiş olabileceğini düşünüyor.

TÜM AİLEYİ PARAMPARÇA ETTİ

Öte yandan Svitsov'un eşi, Lyudmila'nın geçen sene 60 yaşında hayatını kaybetti. Kızı Yulia'nın ölümünü atlatamayan Lyudmila'nın ölümünden de Kadatsky'i sorumlu tutan Svitsov, "Onun ölümüne sevinmek isterdim ama buna emin olamadığım için yapamıyorum" ifadelerini kullandı.