Dünya Ergen cinayeti! Yaşları 15'ten başlıyor

Ergen cinayeti! Yaşları 15'ten başlıyor

Paylaş
Ergen cinayeti! Yaşları 15'ten başlıyor

ABD'de yaşanan Seath Jackson'ın kan donduran detaylar yıllar süren duruşmaların ardından ortaya çıktı. Tüm ülkenin nefes nefese takip ettiği 'ergen cinayeti'nde sanıkların yaşının 15'ten başlaması ise oldukça tepki çekti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 1996 yılında ABD'nin Florida eyaletinde dünyaya gelen Seath Tyler Jackson, kardeşleriyle birlikte büyümüştü. Belleview Lisesi'ne giden Jackson, tüm gençliği boyunca bir UFC dövüşçüsü olmayı hayal ediyordu.

Haberin Devamı

Jackson, 15 yaşındaki Amber Wright ile bir ilişkiye başladı. Bu ilişki yaklaşık 3 ay sürmüştü. İlerleyen zamanlarda Jackson, Wright'ın kendisini 18 yaşındaki Michael Bargo ile aldattığını düşünmeye başladı ve 2011 yılının Mart ayında ikili ayrıldı.

Uyuşturucu kullanımı ve birbirlerini kıskandırma çabaları oldukça zararlı bir ortam oluşturmuştu. Wright ise ayrılıktan kısa süre sonra Bargo ile görüşmeye başlamıştı.

HER ŞEY SOSYAL MEDYADA BAŞLADI

Bunun üzerine Jackson ve Wright, sosyal medya üzerinden kavga etmeye başladı. İkili Facebook'ta birbirlerine sözler yazarak haklılıklarını kanıtlamaya çalışıyorlardı.

Bargo ise Jackson için büyük bir nefret besliyordu. Genç Jackson'ın Wright'ı istismar ettiğini düşünüyordu.

Haberin Devamı

Aynı yılın nisan ayında Jackson'ın annesi, Bargo'nun oğlunu tehdit ettiği o kan dondurucu sözleri duydu:

Üzerinde senin adın yazan bir mermim var

Bargo'nun geçmişte hırsızlık sabıkası bulunuyordu ve çok fazla gangsterlik içeren müzik videoları izliyordu. Silah taşıdığını açıkça göstermekten çekinmeyen Bargo'nun hayatı hiç de iyi olmayan bir yere doğru evrilmek üzereydi.

KAVGA ÖNCESİ SİLAH SESİ

Nisan ayının başlarında Bargo ve 16 yaşındaki arkadaşı Kyle Hooper, Jackson ile kavga etmek için ona meydan okudu. Jackson, buluşacakları eve doğru giderken yanındaki arkadaşı ile birlikte bir silah sesi duydu.

Bargo, Jackson'ın gelişini görüp onları 'biraz korkutmak' amacıyla silahını ateşlemişti. Jackson ve arkadaşı bu sesi duyduktan sonra olay yerinden hemen uzaklaştı.

17 Nisan'da Bargo, arkadaşı Hooper'a Jackson'ı öldürmesi gerektiğini söyledi. Hooper, Jackson'ın kendisinin evini yakmakla tehdit ettiğini öne sürerek ona büyük bir öfke duyuyordu. Bargo, Hooper'ı istediği tuzağa çekmişti.

KORKUNÇ PLANI BÖYLE KURDULAR

Bargo, Jackson'a karşı kurduğu korkunç planda yalnız değildi. 16 yaşındaki Kyle Hooper, 15 yaşındaki Amber Wright, 20 yaşındaki Justin Soto ve 18 yaşındaki Charlie Ely de onun yardakçılığını yapıyordu. 5 genç bir araya gelerek Jackson'ı nasıl öldüreceklerini konuşmaya başladılar.

Haberin Devamı

Bargo, Jackson'ın eski sevgilisi olan Wright'a, onu Ely'nin evine çağırmasını söyledi. Burada pusu kuran diğer kişiler Jackson'a saldırarak onu öldürecekti. Bu planı mantıklı bulan ekip üyeleri hemen uygulamaya koydu.

Wright, plandaki gibi Jackson ile mesajlaşmaya başladı. Her şeyi düzeltmek istediğini söyleyen Wright, Jackson'ı belirledikleri yere çağırdı ve buluşmalarının ikili arasında bir sır olarak kalmasını istediğini belirtti.

BAŞTA ŞÜPHELENDİ AMA...

Jackson başlangıçta bunun bir tuzak olabileceğini düşünerek, "Amber, eğer saldırıya uğrarsam, sana bir daha asla zaman ayırmayacağım" dedi. Wright ise gencin güvenini kazanmak için böyle bir şeyi asla yapmayacağını söyleyerek ona tekrar birlikte olmak istediğini belirtti.

Jackson'ın yanındaki bir kız arkadaşı ona, "Ben buna asla düşmezdim" dese de, Jackson çoktan kendisine kurulan tuzağa doğru yola çıkmıştı.

NEFES ALMASINA İMKAN BİLE VERDİLER

Buluşacakları yere vardıklarında Jackson'ın tehlike radarları adeta Wright tarafından kapatılmıştı. İçeri girdikleri gibi Hooper, gencin üstüne atılarak kafasına vurmaya başladı. Bargo ise yanında taşıdığı silahını çekerek Jackson'a ateş etti.

Haberin Devamı

Jackson, yaralı da olsa kendisini dışarı atmayı başardı. Ancak kapıda bekleyen Soto, ona çelme takarak yere düşürdü. Bargo, yerdeki gence yeniden ateş etti. Yerde hareketsiz şekilde kalan Jackson, Bargo ve arkadaşları tarafından içeri taşınarak banyo küvetine konuldu.

Bargo, burada Jackson'a vurarak ona küfürler savurmayı sürdürdü ve birçok kez ateş etti. Bargo, sonunda Jackson'ı yüzüne ateş ederek öldürmüştü. Bargo ve arkadaşı Soto, genç Jackson'ın cansız bedenini bir uyku tulumuna sararak ateş çukuruna attı.

DELİLLERİ YOK ETMEK İÇİN GELDİ

Wright'ın annesinin eski erkek arkadaşı olan 37 yaşındaki James Havens, şoke edici bir şekilde kurulan bu tuzağı öğrenmişti. 18 Nisan sabahı Havens, arkasında köz küpleri ve kablolar olan kamyonetiyle birlikte olayın yaşandığını eve geldi.

Delilleri yok etmek için çamaşır suyu kullanıyorlar, ateşten kalan külleri ise Havens'in kamyonetinin arkasına koyuyorlardı. Bargo, Havens'tan kendisi ve Soto'yu Jackson'ın kalıntılarını atmak için yakınlarda bulunan su dolu bir taş ocağına götürmesini istedi.

Haberin Devamı

Hooper, grupta içine dönen ilk kişi oldu. Evinde Jackson'ın kayıp olduğunu söyleyen haberleri izlerken yaptıklarını annesine anlattı. Kısa süre içerisinde katil grubun kalanı da suçlarını itiraf edip teslim olmuşlardı.

CİNAYETİNİ GURURLA ANLATTI

Wright, Hooper ve Ely, Bargo'yu suçlayarak onun Jackson'ı öldürmek istediğini öne sürdü. Ancak cinayet araştırmalacıları kısa süre içerisinde gerçek hikayeyi ortaya çıkardı. Üçlü, bir hücrede bir araya getirildi ve burada cinayetle ilgili konuşmaya başladılar. Hooper, Jackson'ın ölmeyi hak ettiğini söylüyordu.

Bu sırada Bargo, Havens'tan kendisini şehir dışına çıkarmasını istemişti. Yeni gittiği yerde işlediği cinayetten büyük bir gururla bahseden Bargo, tüm detayları anlatmaktan çekinmiyordu. Genç, Jackson'ın cansız bedeninin uyku tulumuna sığmadığı için onun dizini kırdığını büyük keyifle anlatıyordu.

Bargo, vardığı yeni yerde bir gün sonra yakalanarak hapse atıldı. Bargo, verdiği ifadede işlediği suçun 2 tanığının daha olduğunu söylemişti. Olay mahallinde inceleme yapan ekipler kısa süre içinde Jackson'ı öldüren silahı buldu. Burada ateşte yanmış insan parçaları da vardı. İlerleyen günlerde taş ocağının yüzeyinde plastik poşetlerin içinde yüzen parçalar da bulundu.

TÜM RESİM BİR ARAYA GELDİ

Suçluların bazıları reşit olmasa da savcılar, her bir sanığın Jackson'ın cinayeti ile ayrı ayrı, birer yetişkin gibi yargılanması için uğraşmıştı. Adli tıp daha sonra, Jackson'ın kanından alınan DNA'nın, evin her yerine sıçrayan kanlarda birkaç sanığın DNA'sıyla karıştırıldığını ortaya çıkardı.

Bu arada adli antropologlar ve uzman DNA analistleri, ateş çukurundan ve taş ocağından çıkan yanmış doku ve kemik kalıntılarının aynı kişiye ait olduğunu doğruladı. Kalıntılar, Jackson'ların biyolojik ve genç bir erkek çocuğuyla tutarlıydı.

2012 yılının Haziran ayında sanıklar Jackson'ın cinayeti sebebiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Havens ise delilleri ortadan kaldırma suçundan 2018 yılına kadar hapiste kaldı. Hapiste 9 yıl geçiren Charlie Ely de 2020 yılında tahliye edildi.

Michael Bargo ise ölüm cezasına çarptırıldı. Florida eyaletinin en genç idam mahkumu olan Bargo'nun cezası 2021 yılında yüksek mahkeme tarafından onaylandı. Şu an 31 yaşında olan Bargo, hala hapisteki hücresinde idam edileceğini günü bekliyor.