Dünya Katil hemşire olayında yeni detaylar: Mahkemedekilerin kanı dondu

Katil hemşire olayında yeni detaylar: Mahkemedekilerin kanı dondu

Paylaş
Katil hemşire olayında yeni detaylar: Mahkemedekilerin kanı dondu

İngiltere'yi sarsan katil hemşire olayında yeni detaylar ortaya çıktı. Chester kentindeki 5 erkek ve 2 kız bebeği öldürmek ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan hemşire Lucy Letby hakkında ortaya çıkan yeni bilgiler, mahkemedekilerin adeta kanını dondurdu.

Posta.com.tr | İngiltere'nin Chester kentinde Lucy Letby adlı hemşire, 5 erkek ve 2 kız bebeği öldürmek ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor. Lucy Letby, yoğun bakım ünitesindeki bebeklere insülin ile hava enjekte ederek öldürme ve öldürmeye teşebbüs etme dahil toplam 22 suçlamayla Manchester Crown Mahkemesi'ne çıkmıştı. Mahkemede ortaya çıkan yeni bilgiler, duyanları dehşete düşürdü.

Haberin Devamı

BEBEĞİN KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Lucy Letby'nin nöbette olduğu 4 Ağustos 2015 gecesinde, adı Bebek F olarak adlandırılan kurban, beslendikten sonra kalp atışları ve kan şekeri hızla düştü. Bebek F'nin ikiz kardeşi Bebek E, Letby'nin bir önceki vardiyasında hayatını kaybettiği için aile diğer bebeklerini eve götürmek istiyordu. Ancak onlara unun mümkün olmadığı söylendi. Bebek F'nin öldüğü gece beslenme tüpüne Letby'nin kasıtlı olarak insülin eklediği öne sürülüyor.

Letby, Bebek F'yi insülinle zehirlediği gece, çalışma arkadaşlarından birine bebeğin kan şekerinin düştüğüne dair mesaj attı. Mesajda şu ifade yer alıyordu:

Bir şeyler doğru değil. Endişelendiriyor.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DANSA GİTTİ

Şimdi 32 yaşında olan Lucy Letby, bebeği öldürmeye çalıştıktan sadece birkaç saat sonra ise salsa kursuna gitti. 5 Ağustos'ta meslektaşı Minna Lappalainen'e mesaj atan Letby, "Bu akşam salsaya gidecek misin?" diye sordu. Arkadaşı ise ona "Asırlardır yapmıyorum. Bu akşam buluşalım mı?" dedi. Letby, onay mesajı yolladı.

Haberin Devamı

Letby'nin adı açıklanmayan bir iş arkadaşı, katil hemşirenin zehirlediği Bebek F hakkında bir mesaj gönderdi ve durumunun 'daha stabil' olduğunu ve çeşitli testler yapacağını belirtti.

Letby ise bu mesaja karşılık "Haber verdiğin için teşekkürler. Bir endokrin sorunu olup olmadığını merak ediyorum. Umarım sorunun temeline inebilirler. Minna'yla salsadan eve dönüyorum. Şimdi daha iyiyim" dedi.

Bebek F, Letby'nin kendisine yönelik öldürme girişiminin ardından iyileşmeye başladı.

BAŞKA İKİZLERİ DE HEDEF ALDI

Bebek F'nin ikizi Bebek E'nin, Lucy Letby tarafından damarlarına hava enjekte ederek öldürüldüğü iddia ediliyor. Mahkemede ayrıca Letby'nin Haziran 2015'te başka bir ikizlere saldırdığı öne sürüldü. Bebek A ve Bebek B olarak adlandırılan ikiz kurbanların Letby'nin vardiyasında aynı yöntemle saldırıda bulunduğu açıklandı.

Dava devam ediyor. 

NOTLARI BULUNMUŞTU

Öte yandan, mahkemenin önceki oturumlarında Letby'nin cinayetleri işlediğini itiraf ettiği notlar ortaya çıkmıştı. Mahkemeye sunulan notlarda, "Yaşamayı haketmiyorum. Onları bir amaç uğruna öldürdüm çünkü onları koruyacak kadar iyi değilim", "Ben çok kötü bir insanım", "Hiçbir kelime yok", "Umut", "Panik", "Korku", "Nefes alamıyorum" gibi ifadelerin yer aldığı görülmüştü.

Haberin Devamı