Dünya Kayıp denizaltı olayında yeni gelişme

Kayıp denizaltı olayında yeni gelişme

Paylaş
Kayıp denizaltı olayında yeni gelişme

Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir "enkaz" bulundu. Atlantik Okyanusu'nda kaybolan denizaltı şirketi OceanGate, denizaltıda bulunan 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

ABD Sahil Güvenliği, Titanik'in enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir "enkaz" bulunduğu bildirildi.
Enkazın, kaybolan denizaltıya ait olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Atlantik Okyanusu'nda kaybolan denizaltı şirketi OceanGate, denizaltıda bulunan 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

 

 

GEÇEN YIL DA KAYBOLMUŞTU

Titanik enkazına turist gezisinde kaybolan denizaltı, geçen yıl da benzer bir yolculukta yaklaşık iki buçuk saat kaybolmuştu. Muhabir David Pogue, geçen aynı denizaltıda olduğunu tweetledi. Pogue, "Titanik'e giden OceanGate denizaltısının da GEÇEN yaz ben gemideyken birkaç saatliğine kaybolduğunu hatırlarsınız" dedi.
Pogue gezide denizaltının su altında hareketine rehberlik eden gemiyle iletişimini kaybettiğini belirtti.

 

MİLYARLERDER İÇİNDE

Kaybolan denizaltıda 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman’ın olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ENKAZI 3 BİN 800 METRE DERİNLİKTE

Titanik’in enkazı, Kanada’nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre açığında Atlantik Okyanusu'nun dibinde 3 bin 800 metre derinlikte yer alıyor. Zamanının en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912'de İngiltere'nin Southampton limanından ABD'nin New York kentine yaptığı ilk yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batmıştı. Gemideki 2 bin 200 yolcu ve mürettebattan en az bin 500'ü hayatını kaybetmişti. Titanik'in enkazı 1985'te keşfedilmesinden bu yana kapsamlı şekilde araştırılıyor.