Dünya Morbid obezken bambaşka birine dönüştü! Şimdi kimse tanıyamıyor

Morbid obezken bambaşka birine dönüştü! Şimdi kimse tanıyamıyor

Paylaş
Morbid obezken bambaşka birine dönüştü! Şimdi kimse tanıyamıyor

Doktorlar onu gördüğünde 'saatli bomba' olarak tanımlamıştı. 295 kiloluk adam, büyükannesine verdiği sözü tuttu ve kilo verebilmek için kampanya başlattı. Şimdi ise bambaşka birine dönüştü.

Posta.com.tr | 42 yaşındaki ABD'li Nicholas Craft, tedavi ya da kilo verme ameliyatı olmadan 4 yılda zayıflayarak bambaşka birine dönüştü. Kilo vermek için büyükannesine söz veren Craft, 130 kilo verdi. Daha uzun süre yaşayabilmek istediğini söyleyen Craft, daha fazla kilo vermek için çalışacağını söyledi. 

Haberin Devamı

Mississippi'de yaşayan Craft'ın çocukluğundan beri kilo verme problemi vardı. Öyle ki lisede 136 kiloydu. 2019 yılında düzensiz beslenme ve depresyondan muzdarip olunca aniden kilosu 295'e yükseldi. Bu kilo Craft'ta diz ve vücut ağrısının yanında nefes darlığı yarattı. 

Craft, o kadar irileşmişti ki sıradan bir arabaya bile binemiyordu. Doktora gittiğinde ise 'saatli bir bomba' olduğunu ve yaşam standartlarını değiştirmesi gerektiğini öğrendi. 

Craft'ın bu süreçte en büyük destekçisi büyükannesi Georgia Moody olmuştu. Ancak 2019 yılında vefat edince, Craft onu onurlandırmak için verdiği sözü tutmaya kadar verdi. 

Fox News'e konuşan Craft, "Büyükannem kilo verme dönüşümümü göremeden vefat etti. Beni sık sık görmek istiyordu. Onu daha çok görebilmek için kilo vereceğime söz verdim" dedi. 

Haberin Devamı

Nicholas Craft, kilo verme yolculuğuna eski moda yöntemlerle başladı. Yani abur cuburu ve gazlı içecekleri kesti. Egzersiz  ve hareket süresini artırdı, günde yalnızca 1200 kalori almasını sağlayan bir diyet yaptı. Ekmek ve makarnayı bıraktı, protein, meyve ve sebze yemeye başladı. 

Şimdi iştahını kontrol edebilen Craft, artık acı çekmiyor ve büyükannesinin bu değişimi görmüş olmasını dileyerek "Benimle çok gurur duyardı. O benim motivasyon kaynağımdı" dedi.

İnanılmaz değişimini Facebook ve TikTok hesabından paylaşan Craft, kendine bir hayran kitlesi kazandı.

Şimdi ise zayıfladıktan sonra sarkan derilerinden kurtulmak için ameliyat olması gerekiyor. Bunun için internette kampanya başlatan Craft, 20 bin dolarlık ameliyat masrafını toplamayı umuyor.