Dünya Pentagan'un eli kolu bağlı! 150'den fazla UFO raporu...

Pentagan'un eli kolu bağlı! 150'den fazla UFO raporu...

Paylaş
Pentagan'un eli kolu bağlı! 150'den fazla UFO raporu...

Sızdırılan bir rapor, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)'nın UFO'larla başının dertte olduğunu ortaya çıkardı. Şimdiye dek rapor edilen 150'den fazla UFO raporu konusunda hükümetin eli kolu bağlı.

Posta.com.tr | Birçok insan, uçak olamayacak kadar hızlı hareket eden bir cisim gördüğünü ya da uçan bir nesnenin aniden gözünün önünden kaybolduğuna dair deneyimler yaşadığını anlatıyor. Bilim kurgu filmlerine de konu olan Tanımlanamayan Uçan Cisim (UFO) fenomenleri çoğu zaman göz ardı edilen bir hikâye olarak karşımıza çıkıyor. Ancak UFO konusunda çok fazla ihbar gelmesi nedeniyle ABD hükümeti artık bir adım atmaya karar verdi. 

Haberin Devamı

Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanlığı, çoğu ABD askeri tarafından deneyimlenen tanımlanamayan cisim ve tanımlanamayan hava olayları yaşandığı iddia edilen 510 ihbar hakkında 11 sayfalık bir rapor yayınladı. 

2004 ile 2017 yılları arasında derlenen UFO verilerine dikkat çeken raporla ilgili toplam 144 gözlem önceden tanımlanmıştı ancak  kalan 366 vakanın tümü 2022'de tanımlayabildi. 

Yeni raporları inceleyen yetkililer, 195 vakayı basit bir şekilde açıklayabildi. İnsansız hava araçlarının artmasının geçen yılki UFO raporlarına katkıda bulunmuş olabileceği düşünülüyor. Zira yapılan UFO ihbarlarının 26'sından İHA'ların sorumlu olduğu ortaya çıktı. 163 vaka ise 'balon ya da balon benzeri cisimler' olarak  tanımlandı. 6 UFO ihbarı, plastik poşet veya kuşların içinde bulunduğu 'hava kirliliği' olarak tanımlandı.

Haberin Devamı

BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMİYOR

Pentagon, son yapılan UFO ihbarlarının çoğunu İHA'lara ve hava kirliliğine bağlayabilse de henüz ne olduğunu açıklayamadığı 171 vaka var. Raporlara göre bu vakalar, ayrıntı eksikliği nedeniyle çözülemiyor. 

Raporlarda söz konusu nesnelerin bazılarının alışılmadık veya açıklanamayan şekillerde hareket ettiği tespit edildi. Ancak hükümet bu durumlarda uzaylıların dahil olma olasılığından bahsetmemeye dikkat etti.

Raporda özet olarak 'tanımlanamayan hava olaylarının' artış gösterdiği ifade ediliyor.