Dünya Putin'in hapisten çıkardığı mafya liderini Wagner öldürdü

Putin'in hapisten çıkardığı mafya liderini Wagner öldürdü

Paylaş
Putin'in hapisten çıkardığı mafya liderini Wagner öldürdü

Ukrayna'da savaşmak üzere hapisten çıkarılan azılı suç lideri Zaur Aliyev, cepheden kaçmaya çalışırken paralı asker grubu Wagner tarafından vurularak öldürüldü.

Posta.com.tr | Rus lider Vladimir Putin'in seferberlik ilanının ardından hapishanedeki suçluları Ukrauyna'da savaşa göndereceğini açıklaması tüm dünyada yankı bulmuştu. Rusya'nın azılı suç patronlarından olan 47 yaşındaki Zaur Aliyev, bu kapsamda 18 yıllık hapis cezasını çekerken Wagner komutanı Yevgeny Prigozhin'in himayesinde Ukrayna'daki cepheye gönderildi.

Haberin Devamı

Ukrayna'daki cephede savaşmak üzere hapishanedeki suçluların çıkarılacağını açıklayan Prigozhin, Rusya'daki cezaevlerine giderek savaşa katılacakların 'kahraman' olacağını belirtmişti.

Ortaya çıkan raporlar, duyurudan bu yana binlerce katilin hapishaneden çıkıp cepheye gittiğini öne sürüyor. Bu programa göre hapihaneden çıkarılan 'gönüllüler' cephede en az 6 ay geçirecek ve hayatta kalırlarsa cezalarının geri kalanı silinecek. Ortaya çıkan raporlar, duyurudan bu yana binlerce katilin hapishaneden çıkıp cepheye gittiğini öne sürüyor. Bu programa göre hapihaneden çıkarılan 'gönüllüler' cephede en az 6 ay geçirecek ve hayatta kalırlarsa cezalarının geri kalanı silinecek. 

2014 yılında Moskova'nın en güçlü suç çeteklerinden birinin lideri olarak yakalanan Zaur Aliyev, program kapsamında Ukrayna'ya gittiğinde ortadan kaybolmak için harekete geçti. Aliyev'in kaçmaya çalışırken Wagner tarafından öldürüldüğü açıklandı.  

Haberin Devamı