Dünya Rus güçlerine Ukrayna'dan tecavüz suçlaması

Rus güçlerine Ukrayna'dan tecavüz suçlaması

Paylaş
Rus güçlerine Ukrayna'dan tecavüz suçlaması

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 28'inci güne girildi. Savaş boyunca sivilleri bombalamaktan çekinmeyen Rus güçleri hakkında korkutucu bir iddia geldi. Rus askerleri, Ukrayna'da tecavüzü 'savaş aracı' olarak kullanmakla suçlandı. Ukrayna başsavcısı Iryna Venediktova gelen ihbarlar üzerine harekete geçti ve ülkenin ilk resmi tecavüz soruşturmasını açtı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgalinde 28'inci güne girildi. Ateş hattından haberleri gelmeye devam ederken işgalci birliklerin Ukraynalı kadınlara karşı tecavüzü bir savaş aracı olarak kullandığı bildiriliyor. Ukrayna başsavcısı Iryna Venediktova gelen ihbar üzerine ülkenin ilk resmi tecavüz soruşturmasını açtı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Venediktova, Kiev'in doğusundaki Brovary'de iki askerin kadına saldırdığını söyledi.

Haberin Devamı

HER YERDE ARANIYOR

Kadının kocasını öldüren askerlerden birinin kimliğinin belirlendiği ve her yerde arandığı bildirildi. Venediktova, askerlerin cinsel saldırıda bulunduktan sonra, çiftin çocuklarını silahlarla tehdit ettiğini de sözlerine ekledi.

1945'te Almanya'nın bazı bölgelerinin Sovyetler tarafından işgaline değinen Milletvekili Lesia Vasylenko 'İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'da iki milyon insan Ruslar tarafından tecavüze uğradı. Rusya yine tecavüzü bir savaş aracı olarak kullanıyor. Bu sefer Ukrayna'da. Tarih tekerrür ediyor' dedi.