Dünya Rusya'dan skandal görüntüler! Çalışanları iç çamaşırlarına kadar soydular

Rusya'dan skandal görüntüler! Çalışanları iç çamaşırlarına kadar soydular

Paylaş
Rusya'dan skandal görüntüler! Çalışanları iç çamaşırlarına kadar soydular

Rusya'daki e-ticaret şirketinde çalışan kadınların vardiya öncesinde iç çamaşırlarına kadar soyulup arandığı görüntüler şok etkisi yarattı.

Posta.com.tr | Rusya'daki e-ticaret firmasından sızdırılan bir video tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Kadın çalışanların vardiya öncesinde iç çamaşırlarına kadar arandığını gösteren görüntüler, Rus lider Vladimir Putin'in yakın dostlarından Tatyana Bakalchuk tarafından yönetilen firmada çekildi. 

Haberin Devamı

Videonun St Petersburg'da çekildiği bildirildi. Videoda kadın çalışanlarının kadın memurlar tarafından arama yapmak için iç çamaşırlarına kadar soyunmaya zorlandığı görülüyor.

Utanç verici aramaların hem sabah hem de akşamları yapıldığı rapor edildi. 

Söz konusu şirketin  48.000'den fazla çalışanıyla Rusya'nın en büyük çevrimiçi pazarı haline geldiği ifade ediliyor. 
Rusya'da da büyük tepki çeken görüntüleri hakkında Rus Life.ru web sitesi, depo çalışanlarının işyerine telefon veya saat sokmasını engellemek için arandığını yazdı. 

Haberde, "İşçiler kameralar eşliğinde soyunarak denetim noktasına gidiyor" denildi.

Diğer belgelerde ise "Depolarındaki çalışma günü, arama ve iç çamaşırlarına kadar soyunma ile sona eriyor. Bu, depolardaki hırsızlığa karşı mücadele etmeye çalışan şirket uygulamasıdır" denildi. 

Haberin Devamı

Kadınların kadın müfettişler tarafından arandığı uygulamada erkeklerin de aynı prosedüre tabi tutulduğu belirtildi. 

İşte skandal görüntüler:

Çalışanları iç çamaşırlarına kadar soyup aradılar! Rusya'daki e-ticaret şirketinde çalışan kadınların vardiya öncesinde iç çamaşırlarına kadar soyulup arandığı görüntüler şok etkisi yarattı.

ÇALIŞANLARIN MAAŞINDAN KESİLDİ

Rusya'nın en zengin kadını olan Bakalçuk'un 10,7 milyar sterlinlik bir serveti vardı, ancak imparatorluğu son grevlerle sarsıldı. 

Son zamanlarda, bir müşteri kendisine yanlış ürün gönderildiğinden veya ürün kusurları nedeniyle şikayet ettiğinde çalışanların maaşından para kesilmesine yönelik acımasız yeni kurallar nedeniyle Rusya çapında bir iş gücü isyanıyla karşı karşıya kaldı.