Dünya Suskunluğu yüzünden topa tutulmuştu! Sessiz ve derinden

Suskunluğu yüzünden topa tutulmuştu! Sessiz ve derinden

Paylaş
Suskunluğu yüzünden topa tutulmuştu! Sessiz ve derinden

İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin çıkardığı tutuklama talebinin arkasında Amal Clooney’in olduğu ortaya çıktı. Amal Clooney’in 4 aydır kanıt topladığı öğrenildi. Tüm bu süreçte Amal Clooney, Gazze hakkında sessiz kaldığı için eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

ABD’li oyuncu George Clooney’in (63) eşi Amal Clooney’in (46) Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve üç Hamas lideri hakkında savaş suçu işledikleri iddiasıyla tutuklama emri çıkarma kararında kilit rol oynadığı ortaya çıktı. İngiliz savcı Karim Khan’ın ünlü bir insan hakları avukatı olan Amal Clooney’den 4 ay önce Gazze ve İsrail’de işlendiği iddia edilen savaş suçlarına ilişkin kanıtları değerlendirmesine yardımcı olmasını istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLEDİLER

Amal Clooney “Bir insan hakları avukatı olarak, bir çocuğun hayatının diğerininkinden daha az değerli olduğunu asla kabul etmeyeceğim. Hiçbir çatışmanın hukukun kapsamı dışında kalmasını ya da hiçbir failin hukukun üstünde olmasını kabul etmiyorum” açıklaması yaptı. Amal Clooney, Gazze’deki savaş hakkında konuşmadığı için aylarca eleştirilmişti. Bu süreçte herhangi bir açıklama yapmak yerine kanıtları değerlendirdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine, kendisini eleştirenlerin birçoğu sosyal medyadan özür diledi.