Dünya Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar

Paylaş
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar

Putin Kırım'daki köprünün vurulmasını 'terörist eylem' olarak nitelemesinin ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar meydana geldi. AFP'de yer alan son dakika haberine göre, bölgede hava savunma sistemleri aktif hale getirildi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ofisi de bu bölgede bulunuyor.

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef aldı. Kentte çok sayıda patlama sesi duyulurken, Lviv, Ternopil ve Dnipro'dan da saldırı haberleri geldi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başkentin merkezindeki Shevchenkivskyi bölgesinde çok sayıda patlama meydana geldi" ifadelerini kullandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sokaklarda bulunan araçların alev aldığı ve çok sayıda yapıda da hasar meydana geldiği görüldü. 

Haberin Devamı

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna basınından aktarılan bilgilere göre Kiev merkezine ana yol bağlantısını sağlayan bir viyadük köprüsünün vurulduğu, şehir merkezindeki binaların ve devlet kurumlarının füze saldırılarıyla vurulduğu öğrenildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlamalar yaşandı. Görgü tanıkları kentte dumanların yükseldiğini söyledi. Ukrayna, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kırım ilhakının sembolü olarak görülen Kerç Köprüsü'ne bombalı saldırı düzenlemişti. Putin ise bu saldırıyı 'terörist eylem' olarak nitelemişti.

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev'e atılan roketlerden birinin Zelenskiy'nin ofisinin olduğu bölgeye düştüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Ukrayna Savunma Bakanı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ülkemizin cesareti terörist füzelerle yok edilemez, başkentimizin kalbini vursalar bile. Müttefiklerimizin kararlılığını da sarsmayacaklar. Geri dönülmez bir şekilde yıktıkları tek şey küresel olarak hor görülen haydut terörist devleti Rusya'nın geleceğidir" dedi. 

ZELENSKİY'DEN İLK AÇIKLAMA

Ulrauna Devlet Başkanı Zelenskiy, ölü ve yaralıların olduğunu belirterek vatandaşlarına sığınaklardan çıkılmaması uyarısında bulundu. Zelenskiy "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler" dedi.

BBC MUHABİRİ PATLAMAYA CANLI YAYINDA YAKALANDI

Ukrayna'nın başkentinin vurulduğu anlarda BBC ekibi bölgeden canlı yayındaydı.

BBC muhabiri Ukrayna'daki patlamaya canlı yayında yakalandı Ukrayna'nın başkentinin vurulduğu anlarda BBC ekibi bölgeden canlı yayındaydı. Sosyal medyada kısa sürede viral hale gelen videoda, yayını yapan muhabir bir anda arkasından gelen sese bakmak için dönüyor ve Rus füzelerini gördüğü anda şoke oluyor. Muhabir ilk başta yaşadığı kısa bir şaşkınlıktan sonra kendini koruma iç güdüsü ile öne gelip kafasını yere eğerken, stüdyodaki sunucu da adeta buz kesti.

Sosyal medyada kısa sürede viral hale gelen videoda, yayını yapan muhabir bir anda arkasından gelen sese bakmak için dönüyor ve Rus füzelerini gördüğü anda şoke oluyor. Muhabir ilk başta yaşadığı kısa bir şaşkınlıktan sonra kendini koruma iç güdüsü ile öne gelip kafasını yere eğerken, stüdyodaki sunucu da adeta buz kesti.