Dünya Yıllardır aranıyordu! Çocuk istismarcısı yeni teknolojiyle yakalandı

Yıllardır aranıyordu! Çocuk istismarcısı yeni teknolojiyle yakalandı

Paylaş
Yıllardır aranıyordu! Çocuk istismarcısı yeni teknolojiyle yakalandı

Birleşik Krallık'ta birinin yaşı 1 olan üç çocuğa cinsel istismarda bulunan ve görüntüleri internette yayan sapık, geliştirilen yeni teknoloji sayesinde yıllar sonra tutuklandı. Martyn Armstrong adlı çocuk tacizcisi, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Posta.com.tr | Birleşik Krallık Pembrokeshire'da çocuklara cinsel tacizde bulunan ve kendini kayda alan 50 yaşındaki Martyn Armstrong adlı sapık, daha önce hiç kullanılmayan bir teknoloji sayesinde yıllar sonra yakalandı. Martyn Armstrong'un kurbanları arasında 1 yaşındaki bebek de vardı. Çocuklara karşı gerçekleştirdiği istismar görüntülerini internette yayınlayan Armstrong, tecavüz ve 2'si kurbanlara ait olmak üzere çocuklara yönelik görüntüler barındırmaktan suçlu bulundu. 

Haberin Devamı

Savcı Roger Griffiths, Armstrong'un görüntüleri 2005 ile 2007 ve ayrıca Aralık 2009 ile Şubat 2011 arasında çektiğini ve 2010 yılında bir kumsalda üçüncü bir çocuğun fotoğraflarını çektiğini itiraf ettiğini söyledi.

4 BİN İĞRENÇ GÖRÜNTÜ

Martyn Armstrong'un internette Jones Baba adı altında 200 istismar görüntüsünün olduğu ortaya çıktı. Görüntülerin 18 ülkede paylaşılması ve indirilmesi nedeniyle Martyn Armstrong 2013'ten beri aranıyordu. Armstrong'un internetteki toplam görüntüsünün ise 4 bin olduğu ifade edildi. 

YÜZÜNÜ GİZLEDİĞİ İÇİN 10 YILDIR BULUNAMIYORDU

Armstrong görüntülerde kendini efekt kullanarak gizliyordu ancak kurbanlarının yüzlerini gizlemiyordu. İstismarcı kendi yüzünü efektle buzladığı için neredeyse 10 yıldır kim olduğu bir türlü bulunamıyordu. 

Haberin Devamı

Temmuz 2022'de polis güçleri yeni bir teknoloji kullanarak istismarcının yüzünü bulmayı başardılar. Kullanılan yazılım, İngiliz Ulusal Suç Ajansı görevlileri tarafından geliştirildi ve dünyada türünün tek örneği. Yazılımın gelecekti suçluları da tespit etmede yardımcı olması bekleniyor. 

Yüzü ortaya çıkar Armstrong'un sosyal medya profilini tespit eden polisler, operasyon düzenleyerek zanlıyı tutukladı. İçinde istismar görüntüleri olduğu belirlenen birçok cihaza el konuldu. 

Armstrong'u en az 14 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.