Tarsus Dünyaca ünlü hattat Etem Çalışkan, sanatseverlerle buluştu

Dünyaca ünlü hattat Etem Çalışkan, sanatseverlerle buluştu

Paylaş
Dünyaca ünlü hattat Etem Çalışkan, sanatseverlerle buluştu

Dünyaca ünlü hattat Etem Çalışkan, sanatseverlerle buluştu

Okan ÇALIŞKAN/ TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde Kent Konseyi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’nci yıl dönümü nedeniyle dünyaca ünlü Tarsuslu Hattat, Ressam ve Gazeteci Etem Çalışkan'ın eserlerinden oluşan 'Çalı Çırpı ile Senfonik Çizgiler' adlı sergi açıldı.
Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde etkinlikte, Türkiye'de ders kitaplarında yer alan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı'nın yazımını yapan, dünyaca tanınan ünlü hat sanatçısı Etem Çalışkan sergisinin söyleşi kısmında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan hayranlığını dile getirdi. Çalışkan, duayen sanatçı Aşık Veysel, unutulmaz şairlerden Tarsuslu Ümit Yaşar Oğuzcan, Ahmet Arif, Tarsuslu ressam Mehmet Bal gibi birçok ünlü isimle olan anılarını paylaştı. Ardından kitaplarını sanatseverler için imzaladı. İsminin verildiği okuma salonunda öğrencileri ile bir araya gelen ünlü hattat Çalışkan, Heykeltıraş Gülcan Ak tarafından yapılarak salonuna yerleştirilen kendi rölyefini Belediye Başkanı Bozdoğan, Kent Konseyi Başkanı Cerrahoğlu ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşit Tok ile birlikte açtı. Başkan Bozdoğan'ın bir an olsun elini bırakmadığı ünlü hattat, öğrencilere çok çalışmanın ve üretken olmanın önemini vurgulayarak, tavsiyelerde bulundu.
Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Tarsus’un tarihi geçmişinin yanı sıra, bağrından çıkardığı ünlü sanatçıların başarıları ile gurur duyduklarını belirterek, "Bu sanatçılarımızın başında gelen ve en ünlülerinden birisi olan hat sanatıyla dünyaca tanınan Etem Çalışkan ile Atamızın aramızdan ayrılışının 81'inci yıldönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise, Etem Çalışkan’ın icra ettiği sanatıyla herkesin örnek alacağı bir değer olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle Etem hocam için üzerime düşen bir görev var. Bu kentte onun adına tarihi konumda olabilecek bir müze açmak, bir belediye başkanı olarak bu müzenin açılışını yapacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. Etem Çalışkan, çalışarak ve üreterek insanları çalışmaya teşvik edip yaptığı eserlerin altına o değerli imzasını atarak hepimize gösteriyor. Bizler de onun bu çalışma azminden feyiz alıp, şehrimize ve ülkemize faydalı olacak şekilde durmadan çalışacağız ve üreteceğiz. Böylelikle eğiten, üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus’u el birliği ile geleceğe taşıyacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı