Silopi Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilen Aslan, Silopi'de meslektaşlarıyla buluştu

Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilen Aslan, Silopi'de meslektaşlarıyla buluştu

Paylaş
Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilen Aslan, Silopi'de meslektaşlarıyla buluştu

Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilen Aslan, Silopi'de meslektaşlarıyla buluştu

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA)- ANKARA'da bilişim teknolojileri öğretmeni olarak yapan, 2021 Global Teacher Prize yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren Selçuk Yusuf Aslan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen seminerde yeni atanan meslektaşlarıyla bir araya geldi.
Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapan Selçuk Yusuf Aslan, ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın düzenlediği ve 121 ülkeden yaklaşık 8 bin 200 kişinin katıldığı 2021 Global Teacher Prize yarışmasında ilk 50 arasına girdi. Şırnak'ın Silopi ilçesi Koç İlkokulu'nda düzenlenen seminerde ilçeye yeni atanan meslektaşlarıyla bir araya gelen Aslan, kendisini başarıya götüren çalışmaları hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi. Öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Aslan, herkesin keşfedilmeyi bekleyen bir yönünün olduğunu söyledi.
Genç meslektaşlarına ilham olmaya çalıştığını söyleyen Aslan, "Geçtiğimiz günlerde global eğitim modeli olarak gösterilen yarışmada dünyanın en başarılı 50 öğretmeninden biri seçildim. Yarışma komitesi daha çok benim iklim değişikliği ve çevreye yönelik teknoloji odaklı çözümlerim ve kız öğrencilere kodlama öğretmemi ön plana çıkarttı. Bir öğretmen olarak çok farklı alanlarda çalışmalar yapıyorum. Bunun yanında öğretmenlere de eğitim veriyorum. Şu ana kadar 100'den fazla oturumla öğretmenlere eğitim verdim, çevirim içi ders tasarımı eğitimi verdim. Aynı zamanda tecrübelerimi paylaşıyorum. Buradaki amacım aslında iyi örneklerin yayılması. İlk 50'ye kaldığım yarışmanın amacı başarılı öğretmenlerin fark yaratan çalışmalarının tüm dünyada görünür kılınması. Ben de özellikle iklim değişikliğiyle mücadele ettiğimiz bu günlerde kurgulama ve çevre eğitimine entegre ettiğim modeli tüm dünyaya duyurmaya çalışıyorum. Çünkü sürdürülebilir bir eğitim son derece önemli bir anahtar konumunda. Yüksek sesle tüm dünyaya bunu haykırmak istiyorum” dedi.
Seminer sonunda Aslan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen tarafından plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı