Edirne Edirne polisinden çocuklara çevre bilinci

Edirne polisinden çocuklara çevre bilinci

Paylaş
Edirne polisinden çocuklara çevre bilinci

Edirne polisinden çocuklara çevre bilinci

Olgay GÜLER / EDİRNE,(DHA) - EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karayolları ve Trafik Haftası kapsamında çevre ve doğa bilincini arttırmak amacıyla Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencileriyle fidan dikip, uçurtma uçurdu.

İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un da katıldığı etkinliklerde Gaziosmanpaşa Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencileri Vali Konağı'nın yanındaki yeşillik alana 52 adet fidan dikti. Trafik polisi ekipleriyle fidanları diken öğrencilere İl Emniyet Müdürü Kurt da eşlik etti. Kurt, amaçlarının çocuklarda doğa ve çevre bilinci oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Fidan dikiminin ardından Gölet mevkiine geçen öğrenciler burada İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle uçurtma uçurdu.

İl Emniyet Müdürü Kurt, amaçlarının gelecek nesillere daha yeşil bir doğa bırakmak olduğunu kaydetti. Kurt, "Trafik Haftası etkinliklerimiz kapsamında bugün Gaziosmanpaşa Ortaokulu'muzla birlikte çevre bilincini oluşturmak ve doğaya karşı farkındalık kazandırmak amacıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızda zaten doğa sevgisi var, bu fidanlar ağaç olduğu zaman daha önce bize büyüklerimizin yaptığı gibi onlar da kendilerinden sonra gelenlere güzel bir yeşil alan bırakmış olacaklar. Gölgesinden faydalanacak, zaman geçirecek insanlar belki de bize dua ederler ve iyiki dikmişler bu ağaçları derler" diye konuştu.

Haberin Devamı