Kaş Ege Ordu Komutanı Sivri Kaş'ın kahramanlarını andı

Ege Ordu Komutanı Sivri Kaş'ın kahramanlarını andı

Paylaş
Ege Ordu Komutanı Sivri Kaş'ın kahramanlarını andı

Ege Ordu Komutanı Sivri Kaş'ın kahramanlarını andı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve Kaşlı Çanakkale kahramanı Teğmen Yusuf Ziya Erdil, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri'nin de katıldığı törenle anıtları başında anıldı.

Kaş'ın kahramanlarını anma törenine Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Kaş Belediyesi Başkan Vekili Fırat Demirci, Kaş Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol ve askeri erkan katıldı. Kaş'a helikopterle gelen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, önce Kaş Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Orgeneral Sivri, kaymakamlık anı defterini imzaladıktan sonra, tören alanına geçti.

Törende önce Orgeneral Sivri, Kaş Balıkçı Barınağı'nda bulunan 9 Ocak 1917 tarihinde Kaş önlerine getirdiği topları ile Yunanistan'ın Meis Adası önlerinde dünyanın ilk uçak savaş gemisi 'Ben My Chree'yi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Anıtı'na, Milli Savunma Bakanlığı adına çelenk koydu. Ardından Kaşlı olan Çanakkale kahramanı Teğmen Yusuf Ziya Erdil Anıtı'na geçen Orgeneral Sivri, buraya da çelenk bıraktı. İki kahraman anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Ardından Deniz Başçavuş Serdar Çakır, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in biyografisini okudu. Çakır, "Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, 9 Ocak 1917 tarihinde Kaş önlerinden ateşlediği toplarla İngiliz savaş gemisi Ben My Chree'yi, o zaman İtalyanlara ait olan Meis Adası önlerinde batırarak, dünya savaş tarihine ilk uçak gemisi batıran kahraman olarak geçmiştir. Ardından Birinci Dünya Savaşı sırasında Antalya'nın Kemer ilçesi kıyılarında Fransız savaş gemileri Paris 2 ve Alexandra'yı batırarak büyük bir kahramanlık örneği göstermiştir" dedi.

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, törenin ardından Kaş Cumhuriyet Alanı'nda açılan Antalya Kahramanları Aker ve Erdil adlı sergiyi gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı