Eğirdir Eğirdir Gölü'nde kerevit sezonu açıldı

Eğirdir Gölü'nde kerevit sezonu açıldı

Paylaş
Eğirdir Gölü'nde kerevit sezonu açıldı

Eğirdir Gölü'nde kerevit sezonu açıldı

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin ikinci en büyük içme suyu rezervine sahip Eğirdir Gölü'nde kerevit sezonu açıldı.

Kerevit sezonu açılış programına Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, iş insanı Muzaffer Barış, davetliler ve balıkçı esnafı katıldı.

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, "Bütün balıkçı camiamıza hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız bir sezon geçiririz inşallah. Kerevitimizi biliyorsunuz son yıllarda periyodik olarak artışımız var. İnşallah devletimiz de milletimiz de bundan faydalanır, herkes faydalanır. Hayırlı olsun" dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de "Tüm balıkçı esnafımıza bereketli bir sezon diliyorum, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi 79 üyesi, 79 yardımcısı ile kerevit sezonunda yaklaşık 310 ton kota ile avlama yapacak. Eğirdir Gölü'nün toplam kotası ise 1000 ton. Kerevit sezonu 1 Kasım'da sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı