Eğitim - Kariyer 2022 Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı! İstanbul-Ankara-İzmir Nitelikli Okullar, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi Taban Puanları açıklandı mı?

2022 Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı! İstanbul-Ankara-İzmir Nitelikli Okullar, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi Taban Puanları açıklandı mı?

Paylaş
2022 Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı! İstanbul-Ankara-İzmir Nitelikli Okullar, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi Taban Puanları açıklandı mı?

2022 Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan duyuruya göre İstanbul-Ankara-İzmir Nitelikli Okullar, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi Taban Puanları başta olmak üzere Liselere Geçiş Sitemi sınav puanı ile öğrenci alımı yapan liselerin 2022 Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri belli oldu. Şimdi gözler taban puanlarında.

Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri, tercih kılavuzu yayımlanmadan önce öğrencilere rehberlik etmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hizmet veren e-Okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler sistem üzerinden 2022 İstanbul-Ankara-İzmir ve diğer tüm illerde Nitelikli Okullar, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve LGS ile öğrenci alan okulların kontenjanlarını görebiliyor.

Haberin Devamı

2022 LİSE KONTENJANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı 2022 (LGS) tercihlerinin en zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak 2021 yılında LGS sonuçları 30 Haziran’da açıklanmış tercihler ise 5-16 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı. Bu kapsamda 2022 LGS tercihlerinin de Temmuz ayının ilk haftası itibariyle başlaması bekleniyor.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Sistemde 3 tercih bildirim ekranı açılacak. Aday yerel tercihlerini sisteme girdikten sonra puanla yerleştirme ve yatılı okul tercihlerini yapabilecek. Adayların 20 tercih hakkı olacak.

NİTELİKLİ OKULLAR, ANADOLU LİSESİ, FEN LİSESİ, İMAM HATİP LİSESİ TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

Nitelikli okullar, Anadolu lisesi, fen lisesi, imam hatip lisesi taban puanları ve LGS ile öğrenci alan okulların taban puanları henüz yayınlanmadı. 2022 LGS tercih sürecinin başlamasıyla taban puanlarının açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı