Ekonomi İngiltere büyüme tahminini düşürdü

İngiltere büyüme tahminini düşürdü

Paylaş
İngiltere büyüme tahminini düşürdü

İngiltere Merkez Bankası (BoE) 2015 yılı için büyüme öngörüsünü yüzde 2,9'dan yüzde 2,5'e, gelecek yıl içinse yüzde 2,9'dan yüzde 2,6'ya çekti

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Marc Carney, aylık enflasyon raporunu açıklarken, İngiltere’nin önümüzdeki yıllar için ekonomik büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Banka, daha önce bu yıl için öngörülen yüzde 2,9 oranındaki büyüme tahminini yüzde 2,5’e çekerken, 2016 yılı tahminini de yüzde 2,9’dan yüzde 2,6’ya revize etti. Carney, ülkede önümüzdeki yıl deflasyon riskiyle karşılaşma olasılığı olmasına karşın, enflasyonun bu yılın sonlarına doğru görünür şekilde artış kaydetmesinin beklendiğini belirterek, "Fiyatlardaki geçici düşüş daha geniş ve kalıcı bir deflasyonla karıştırılmamalı" dedi.

Carney’nin açıkladığın enflasyon raporunda, "Büyümedeki artışa rağmen, verimlilik, kriz başladığından beri zayıflığını korumaya devam ediyor. Yerel durgunluk ortadan kalkmaya başladıkça, enflasyonun iki yıl içerisinde yeniden hedefine ulaşması ve üçüncü yılda da hedefin üzerine yavaşça çıkması öngörülmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Öte yandan İngiltere’de yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 5,5 gerileyerek, 2008 yılında ortasında bu yana en düşük seviyeye indi. İşsizlik verilerini Twitter hesabında değerlendiren İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, "Her zamankinden daha fazla insan tam zamanlı bir şekilde çalışıyor.

Son yıllarda istihdamda gördüğümüz artışın neredeyse tamamı tam zamanlı çalışanlardan oluşuyor. ONS ekonomik planımızın işe yaradığını ve insanların ceplerine son 4 yılda daha fazla paranın girdiğini doğruluyor" ifadelerini kullandı.

AA