Ekonomi SED ödeme tarihleri! Ağustos Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) parası yattı mı, ne kadar oldu?

SED ödeme tarihleri! Ağustos Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) parası yattı mı, ne kadar oldu?

Paylaş
SED ödeme tarihleri! Ağustos Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) parası yattı mı, ne kadar oldu?

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık olarak gerçekleştiriliyor. Diğer adıyla SED ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için yapılıyor. Son olarak Sosyal ve Ekonomik Desteği, memur maaşı zammı oranında artırılarak hesaplara yatırılmıştı. Yardımdan faydalanan veya faydalanacaklar, ''SED ödemeleri ne kadar oldu, Ağustos ödemeleri ne zaman?'' sorularını yöneltiyor.

Arife Kübra Zımba - Posta.com.tr SED yardımı (Sosyal ve Ekonomik Destek), çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere sağlanıyor. Çocukların bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici süre yatırılan SED ödemeleri zamlandı mı? İşte, 2023 Ağustos SED yardımı detayları...

Haberin Devamı

SED AĞUSTOS ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri temmuz ayında, memur maaş zammına göre zamlanarak ilgililerin hesabına yatırılmıştı. Ödemeler 18 Temmuz'da gerçekleşmişti. Ağustos ayına dair SED ödeme tarihleri henüz açıklanmadı. Ancak yine 15 - 18 Ağustos tarihleri arasında ödemelerin yapılması beklenenler arasında. 

SED ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz artışları ardından memur maaşlarına yapılan zamlarla beraber SED tutarına da yüzde 17,55 zam yapıldığını paylaşmıştı. Buna göre de 3 bin 38 lira olan bir SED ödemesi, yeni zam oranıyla beraber 3 bin 571 liraya yükseldi.

SED, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirleniyor.

Haberin Devamı

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK BAŞVURUSU

SED başvuruları, İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine bizzat dilekçeyle ve e -devlet üzerinden başvuru yapılıyor.

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı,

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvuulduğuna dair belgeler istenilir.