Ekonomi Superbowl'u THY kazandı

Superbowl'u THY kazandı

Paylaş
Superbowl'u THY kazandı

Amerikan ekonomisine kazandırdığı 20 milyar dolarlık gelirle tarihin en değerli spor müsabakası olan Superbowl'un asıl kazananı THY oldu

Amerikan futbol liginin final karşılaşması Superbowl'u Denver Broncos kazandı. Amerikan ekonomisine kazandırdığı 20 milyar dolarlık gelirle tarihin en değerli spor müsabakası olan Superbowl'un asıl kazananı ise THY oldu. 'Batman Vs. Superman' filmine sponsor olan THY, maç sırasında yayınladığı 2 reklamla dünya gündemine oturdu.

Haberin Devamı

İlk reklamda Batman'i canlandıran Ben Affleck, THY'nin Gotham'a (Batman'in yaşadığı hayali şehir) uçuş yaptığını duyurdu. İkinci reklamda ise Superman çizgi romanlarının kötü adamı Lex Luthor'u canlandıran Jesse Eisenberg, THY'nin Metropolis'e (Superman'in yaşadığı hayali şehir) uçuş yaptığını ilan etti. Reklamlar büyük beğeni kazanırken THY sosyal medyada gündeme oturdu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer41620","41620","201602","41620-422754.jpg","1", "0","Süpermen'in şehri THY'yi uçurdu");

THY'nin reklamlar için ne kadar ödeme yaptığı açıklanmadı. Ancak yayıncı kuruluş CBS, 30 saniyelik reklamlar için 5 milyon dolar talep etmişti. THY'nin yayınladığı her 2 film de birer dakikalık. Dolayısıyla CBS'e toplam 20 milyon dolar ödeme yapıldığı tahmin ediliyor.

Superbowlu THY kazandı