Ekonomi TOKİ başvurusu iptal edilebilir mi? 500 TL TOKİ başvuru parası geri alınabilir mi?

TOKİ başvurusu iptal edilebilir mi? 500 TL TOKİ başvuru parası geri alınabilir mi?

Paylaş
TOKİ başvurusu iptal edilebilir mi? 500 TL TOKİ başvuru parası geri alınabilir mi?

TOKİ başvuruları 14 Eylül itibariyle başladı 31 Ekim’de sona erecek. Dar gelirli vatandaşlar başvurularını e-devlet, Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığı ile yaparken başvuran sayısı 5 milyona dayandı. Peki, TOKİ başvurusu iptal edilebilir mi? 500 TL başvuru parası geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar…

TOKİ sosyal konut projesi için başvurular devam ederken konuyla ilgili merak edilen pek çok konu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. TOKİ başvurusu iptal edilebilir mi? 500 TL başvuru parası geri alınabilir mi? soruları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte TOKİ başvuru iptaline ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

TOKİ BAŞVURUSU İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

TOKİ başvurusunu iptal etmek için sözleşmeyi imzalamamak yeterli olmaktadır. Sözleşmenin imzalanmasının ardından taksitlerin ödenememesi halinde ise evin satışı için TOKİ ile iletişim halinde olmak gerekiyor.

Sözleşme imzalamayan, banka komisyonu ve damga vergisi ödemeyen ve aynı zamanda konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilir. Yine gerçeğe uygun beyanda bulunmayanların da konut alma hakları iptal edilir.

e-Devlet başvurularında kendisine verilen süre içerisinde başvuru bedelini yatırmayanların başvurusu iptal edilmektedir. Bu durumda olan kişiler e-devlet üzerinden tekrar başvuru sürecini başlatarak veya banka şubelerinden başvurularını tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

Ayrıca eşlerin ikisinin birden başvurması durumunda eşlerden birinin başvurusunu iptal etmesi gerekiyor.

500 TL BAŞVURU PARASI GERİ ALINABİLİR Mİ?

Başvurunun iptal edilmesi için; başvurulan proje hangi bankadaysa ona müracaat edilmesi; Ziraat Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedelinin Ziraat Bankası Şubelerinden; Halk Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedelinin Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden veya www.halkbank.com.tr internet sitesi üzerinden alınabileceği belirtiliyor.

TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebiliyor. Aynı zamanda ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.

Asil hak sahibi olmayanların başvuru bedelleri kuradan sonra 5 işgünü sonra iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek.