Ekonomi TOKİ evleri borcu bitmeden satılabilir mi? TOKİ evlerini kiraya verebilir miyiz?

TOKİ evleri borcu bitmeden satılabilir mi? TOKİ evlerini kiraya verebilir miyiz?

Paylaş
TOKİ evleri borcu bitmeden satılabilir mi? TOKİ evlerini kiraya verebilir miyiz?

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül itibariyle başladı. Bir haftalık bir süre içerisinde başvurular 5 milyonu aşarken projeye ilişkin detaylar da netlik kazanıyor. En çok merak edilen konular arasında da ‘TOKİ evleri borcu bitmeden satılabilir mi?’ ‘TOKİ evlerini kiraya verebilir miyiz?’ soruları oldu…

TOKİ evleri için başvurular 31 Ekim’e kadar devam edecek. 81 ilde dar gelirli vatandaşlar Ziraat Bankası, Halkbank ve e-devlet üzerinden TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapabiliyor. Yapılan açıklamalara göre TOKİ 2+1 ve 3+1 konut ödemeleri sözleşmenin imzalanmasıyla başlarken, taksitler yılda iki defa memur maaş zammı oranında artacak. Peki, TOKİ evleri borcu bitmeden satılabilir mi? TOKİ evlerini kiraya verebilir miyiz? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

TOKİ EVLERİ BORCU BİTMEDEN SATILABİLİR Mİ?

TOKİ sosyal konut projesine dair ayrıntılar gün geçtikçe daha da netlik kazanıyor. Projeyle ilgili detayları paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ evlerinin borcu bitmeden devredilemeyeceğini kaydetti.

TOKİ EVLERİNİ KİRAYA VEREBİLİR MİYİZ?

Bakan Kurum açıklamasında borcu devam eden TOKİ evlerinin kiraya verilmesi konusunda bir engel olmadığını belirtti ve “Sosyal konut projelerinde devir hakkı yok. Tespit halinde konuta el koyarız. Biz evi olmayanlara ev alma imkanı sunuyoruz” dedi.

TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR, TAKSİTLERDE ARTIŞ OLACAK MI?

Ödemeler, sözleşme imzalandığı tarihten itibaren başlayacak. Evin teslimiyle taksit ödemelerinin başlaması arasında 12 ay zaman olabilir, proje ve yerine göre değişebilir. Taksitler, her yılın ocak ve temmuz aylarında memur maaş artışı oranına göre yeniden belirlenecek. Bu oranın çok yüksek olduğu dönemlerde TOKİ, daha düşük bir oran açıklayabilecek.

Haberin Devamı

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı başvuru yapabiliyor. Başvuruda İstanbul için 18 bin lira, diğer iller için 16 bin lira gelir sınırı var. Konuta başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev almamış olmaları şart. Arsa başvurularında arsa, işyeri başvurularında da işyeri sahibi olmamak gerekiyor.