Ekonomi TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek? Taksitler ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi taksitleri neye göre belirlenecek?

TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek? Taksitler ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi taksitleri neye göre belirlenecek?

Paylaş
TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek? Taksitler ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi taksitleri neye göre belirlenecek?

TOKİ sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül tarihi itibariyle başladı. 2+1 ve 3+1 konutların yanı sıra altyapısı hazır arsalar ve iş yerleri için de başvurular, 31 Ekim tarihine kadar Ziraat Bankası, Halk Bankası ve e-devlet üzerinden yapılabilecek. Proje vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken ‘TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?’ ‘Taksitler ne zaman başlayacak?’ ‘TOKİ sosyal konut projesi taksitleri neye göre belirlenecek?’ soruları da sıklıkla araştırılıyor…

TOKİ sosyal konut projesine ilişkin detaylar belli oldu. Buna göre 2+1 konutların fiyatları 608 bin TL, 3+1 konutların fiyatları ise 850 bin TL’den başlayacak. Talep edilmesi halinde vade sayısı 240 aya kadar uzayacak. Peki, TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek? Taksitler ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi taksitleri neye göre belirlenecek? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin ayrıntılar belli olmaya devam ediyor.

Dar gelirli vatandaşların faydalanacağı TOKİ sosyal konut projesi için başvurular e-devlet üzerinden online olarak ve Ziraat Bankası ve Halk Bankası’na bireysel olarak yapılabiliyor.

TOKİ evlerinin ne zaman teslim edileceği konusu ise şu an kiracı olan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tanıtım konuşmasında TOKİ evlerinin inşaatlarına yıl sonu itibariyle başlanacağını kaydetmişti.

Bununla birlikte TOKİ evlerinin ne zaman teslim edileceğine dair net bir tarih paylaşılmazken konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilde yapılacak 250 bin konutun 2 yıl içerisinde tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

TAKSİTLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

240 ay (20 yıl) vadenin sunulduğu projede 2+1’lerin taksitleri aylık 2 bin 280 liradan, 3+1’lerin taksitleri aylık 3 bin 187 liradan başlıyor. Kura sonucu hak sahibi olanlar, evin bedelinin yüzde 10’u kadar peşinat ödeyecek. Taksit ödemeleri sözleşmeler imzalandıktan sonra başlayacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ TAKSİTLERİ NEYE GÖRE BELİRLENECEK?

TOKİ sosyal konut projesinde taksitler, her yılın ocak ve temmuz aylarında memur maaş artışı oranına göre yeniden belirlenecek. Bu oranın çok yüksek olduğu dönemlerde TOKİ, daha düşük bir oran açıklayabilecek.