Ekonomi TOKİ borçlarına ne kadar indirim geldi? TOKİ’den ev ve iş yeri alıp borcu olanlara yüzde kaç indirim yapılacak? Kimler TOKİ indirim kampanyasına katılabilecek?

TOKİ borçlarına ne kadar indirim geldi? TOKİ’den ev ve iş yeri alıp borcu olanlara yüzde kaç indirim yapılacak? Kimler TOKİ indirim kampanyasına katılabilecek?

Paylaş
TOKİ borçlarına ne kadar indirim geldi? TOKİ’den ev ve iş yeri alıp borcu olanlara yüzde kaç indirim yapılacak? Kimler TOKİ indirim kampanyasına katılabilecek?

TOKİ’den ev ve iş yeri alıp borcu devam edenler için indirim kampanyasına ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 21 Eylül’de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda TOKİ ev borcu olanlara ilişkin müjdeli haber hazırladıklarını belirtmişti. BM dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ indirim kampanyasına dair ayrıntıları paylaştı. TOKİ borçlarına ne kadar indirim geldi? TOKİ’den ev alıp borcu olanlara yüzde kaç indirim yapılacak? Kimler TOKİ indirim kampanyasına katılabilecek? Soruları da böylelikle yanıtını buldu…

TOKİ’den ev ve iş yeri alıp borcu olanlara indirim geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği TOKİ indirim kampanyasına göre borcunu hemen ödeyip kapatmak isteyen vatandaşlar borçlarının çeyreği oranında bir indirim hakkı elde edecek. Örneğin 100 bin TL borcu olan kişi peşin ödeme yaptığı takdirde sadece 75 bin TL para ödeyecek. İşte TOKİ borcu devam edenleri mutlu edecek indirim kampanyasının ayrıntıları…

Haberin Devamı

TOKİ BORÇLARINA NE KADAR İNDİRİM GELDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu temaslarının ardından Türkevi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Kurum’un 21 Eylül’de Twitter’den duyurusunu yaptığı TOKİ indirim kampanyasına ilişkin ayrıntıları da paylaştı.

Buna göre TOKİ’den ev veya işyeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlar için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası düzenlendi.

TOKİ’DEN EV VE İŞ YERİ ALIP BORCU OLANLARA YÜZDE KAÇ İNDİRİM YAPILACAK?

Aynı zamanda borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar ise bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak koşuluyla, yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek.

KİMLER TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINA KATILABİLECEK?

TOKİ indirim kampanyasına geri ödeme taksitleri 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları katılabilecek.

Haberin Devamı

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ’den ev ve iş yeri alıp borcu devam edenlerin katılacağı indirim kampanyası 22 Eylül 2022 tarihi itibariyle başlarken 19 Ekim tarihine kadar devam edecek.